19.7 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Energie – Popescu: Proiectul Legii offshore are avizul Consiliului legislativ; termenul pentru depunerea amendamentelor e 11 mai, apoi intră în comisie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Proiectul legii offshore are avizul Consiliului legislativ, termenul pentru depunerea amendamentelor este 11 mai şi apoi va intra în comisie, a declarat miercuri, la briefingul de la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

“Are avizul Consiliul legislativ şi am văzut pe site-ul Senatului că 11 mai e termen de depunere a amendamentelor, după care intră în comisie”, a spus Popescu, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte gradul de deductibilitate a investiţiilor de 60% cerut de companiile vizate, ministrul Energiei a subliniat că respectă dreptul fiecărei companii sau asociaţii patronale de a încerca să câştige cât mai mult, dar “şi ei trebuie să respecte dreptul statului de a încerca să facă un echilibru” şi că majorarea deductibilităţii la 40% de la 30%...

Proiectul legii offshore are avizul Consiliului legislativ, termenul pentru depunerea amendamentelor este 11 mai şi apoi va intra în comisie, a declarat miercuri, la briefingul de la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

“Are avizul Consiliul legislativ şi am văzut pe site-ul Senatului că 11 mai e termen de depunere a amendamentelor, după care intră în comisie”, a spus Popescu, potrivit Agerpres.

Întrebat despre nemulţumirea reprezentanţilor Black Sea Oil&Gas legată de proiectul legii, ministrul şi-a exprimat convingerea că firma americană va scoate gaze din Marea Neagră în a doua jumătate a anului.

“Eu sunt convins că vom scoate gaze din Marea Neagră, că Black Sea Oil&Gas vor scoate gaze din Marea Neagră în a doua jumătate a anului acesta. (…) Am făcut deja recepţia la lucrările din perimetrul celor de la Black Sea Oil&Gas şi sunt convins că după 1 iulie rămâne să ne comunice dânşii deja data. Deja se fac teste de intrare în sistemul naţional de transport al gazelor naturale”, a subliniat Virgil Popescu.

În ceea ce priveşte gradul de deductibilitate a investiţiilor de 60% cerut de companiile vizate, ministrul Energiei a subliniat că respectă dreptul fiecărei companii sau asociaţii patronale de a încerca să câştige cât mai mult, dar “şi ei trebuie să respecte dreptul statului de a încerca să facă un echilibru” şi că majorarea deductibilităţii la 40% de la 30%, prevăzută în proiect, “este o creştere echitabilă”.

Pe de altă parte, Virgil Popescu a menţionat că în acest moment România produce mai multe gaze decât consumă şi nu există nicio ameninţare pe termen scurt, nefiind în situaţia Bulgariei, care trebuie să găsească rapid alte surse de aprovizionare, în locul Federaţiei Ruse.

“Noi lucrăm la surse alternative şi reducerea dependenţei de gazul rusesc cred că din luna noiembrie a anului trecut. Lăsaţi-mă să finalizăm şi o să vedeţi şi rezultatele. Eu plec la reuniunea regională a miniştrilor Energiei de la Sofia tocmai pentru acea platformă de achiziţie comună de gaze naturale”, a punctat ministrul.

Întrebat cum vor fi costurile gazelor pe care le vom importa, Popescu a subliniat că sunt cele din piaţă, dar că nu vrem să ne mai raportăm la hub-ul de la Viena, “care este invadat, este inundat de gaze ruseşti”, ci la cel din Olanda.

“Nu vrem să depindem de preţul şi de tendinţele de preţ care sunt impuse de gazul rusesc şi ne uitam la hub-ul din Olanda, la TTF. Când vedeţi cotaţia TTF, e gazul care se vinde pe bursele olandeze şi acesta este preţul. Că e spot, că e pe o lună, pe trimestru, că e pe termen mediu, la un an, la 3 ani, veţi vedea pe bursele olandeze. Acelea vor fi preţurile cu care se va tranzacţiona gazul natural în Europa”, a adăugat ministrul Energiei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!