3.3 C
București
luni, decembrie 6, 2021

Energie – Portugalia nu mai produce energie electrică pe bază de cărbune – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Portugalia a închis zilele trecute ultima sa termocentrală pe bază de cărbune, devenind a patra țară din Uniunea Europeană care pune punct utilizării acestui combustibil fosil pentru a produce electricitate... ONG-ul pentru protecția mediului Zero a precizat într-un comunicat de presă că termocentrala pe cărbune de la Pego, centrul Portugaliei, era al doilea mare emitent de CO2 din această țară... Deși un procent important de 60%-70% din energia electrică din Portugalia este produsă din surse regenerabilă, această țară se bazează în continuare pe importurile de combustibili fosili pentru a-și acoperi necesarul de energie... Încetarea utilizării cărbunelui pentru producția de electricitate a avut loc cu mult înainte de 2030, data țintă pe care și-a propus-o Portugalia cu privire la utilizarea acestui combustibil fosil..

Portugalia a închis zilele trecute ultima sa termocentrală pe bază de cărbune, devenind a patra țară din Uniunea Europeană care pune punct utilizării acestui combustibil fosil pentru a produce electricitate, transmite Reuters.

ONG-ul pentru protecția mediului Zero a precizat într-un comunicat de presă că termocentrala pe cărbune de la Pego, centrul Portugaliei, era al doilea mare emitent de CO2 din această țară, și a adăugat că “eliberarea de cea mai importantă sursă de gaze cu efect de seră este o zi glorioasă pentru Portugalia”, scrie Agerpres.

Încetarea utilizării cărbunelui pentru producția de electricitate a avut loc cu mult înainte de 2030, data țintă pe care și-a propus-o Portugalia cu privire la utilizarea acestui combustibil fosil.

Belgia, Austria și Suedia sunt celelalte trei state membre ale UE care au încetat deja să mai utilizeze cărbune pentru a produce energie electrică.

Deși un procent important de 60%-70% din energia electrică din Portugalia este produsă din surse regenerabilă, această țară se bazează în continuare pe importurile de combustibili fosili pentru a-și acoperi necesarul de energie.

Există îngrijorări că termocentrala de la Pego, care aparține grupului privat Tejo Energia, ar putea fi reconvertită pentru a putea arde peleți din lemn.

“Provocarea acum este să ne asigurăm că firmele de utilități nu fac greșeala de a înlocui cărbunele cu gazele naturale sau biomasă nesustenabilă”, a declarat Kathrin Gutmann, director la Europe Beyond Coal.

“În mod clar, renunțarea la cărbune doar pentru a trece la al doilea cel mai prost combustibil fosil nu este un răspuns”, a spus și președintele ONG-ului Zero, Francisco Ferreira.

Un proiect de document consultat de Reuters în luna iunie arată că Uniunea Europeană se gândește să înăsprească regulile cu privire la posibilitatea ca energia produsă pe baza arderii lemnului să fie clasificată drept regenerabilă.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!