25.7 C
București
luni, iulie 22, 2024

Energie – Prețul Final în oferta Hidroelectrica a fost stabilit la 104 RON per acțiune – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Franklin Templeton, administrator unic al Fondul Proprietatea, a anunțat piața privind acordul sau de a vinde un numar de 78.007.110 actiuni ordinare existente ale Hidroelectrica (“Actiunile Oferite”), excluzand orice Optiune de Supra-Alocare, in oferta publica initiala derulata de Fondul Proprietatea in legatura cu actiunile detinute in Hidroelectica.

Fondul a acordat Coordonatorilor Globali Comuni o optiune (“Optiunea de Supra-Alocare”) constand in 11.701.067 Actiuni, exercitabila in totalitate sau in parte intr-o perioada de 30 de zile calendaristice de la Admiterea la tranzactionare (definita mai jos), aceste actiuni fiind alocate in scopul Stabilizarii...

In situatia in care Optiunea de Supra-Alocare este exercitata in intregime, numarul total al Actiunilor Oferite in cadrul Ofertei va creste la 89.708.177, reprezentant 19,94% din capitalul social al Hidroelectrica, respectiv intreaga participatie detinuta de catre Fond in Hidroelectrica.

*Tranșa de retail – 20% din ofertă;

Prețul Final în oferta Hidroelectrica a fost stabilit la 104 RON per acțiune, arată un anunț transmis Bursei de Valori București.

Franklin Templeton, administrator unic al Fondul Proprietatea, a anunțat piața privind acordul sau de a vinde un numar de 78.007.110 actiuni ordinare existente ale Hidroelectrica (“Actiunile Oferite”), excluzand orice Optiune de Supra-Alocare, in oferta publica initiala derulata de Fondul Proprietatea in legatura cu actiunile detinute in Hidroelectica.

Fondul a acordat Coordonatorilor Globali Comuni o optiune (“Optiunea de Supra-Alocare”) constand in 11.701.067 Actiuni, exercitabila in totalitate sau in parte intr-o perioada de 30 de zile calendaristice de la Admiterea la tranzactionare (definita mai jos), aceste actiuni fiind alocate in scopul Stabilizarii.

In situatia in care Optiunea de Supra-Alocare este exercitata in intregime, numarul total al Actiunilor Oferite in cadrul Ofertei va creste la 89.708.177, reprezentant 19,94% din capitalul social al Hidroelectrica, respectiv intreaga participatie detinuta de catre Fond in Hidroelectrica.

Dintre acestea, 71.766.542 Actiuni au fost alocate in Transa Investitorilor Institutionali (reprezentand 80% din totalul Actiunilor Oferite si al Actiunilor in legatura cu Optiunea de Supra-Alocare) si 17.941.635 Actiuni au fost alocate Transei Investitorilor de Retail (reprezentand 20% din totalul Actiunilor Oferite si al Actiunilor in legatura cu Optiuea de Supra-Alocare).

Factorul de alocare pro-rata calculat pentru Transa de Retail in cadrul Ofertei este 0,3209762650. Adică, investitorii de retail vor primi 32 de acțiuni la 100 subscrise.

Hidroelectrica nu va incasa niciun fel de venituri din vanzarea Actiunilor Oferite in cadrul Ofertei. Decontarea va avea loc in data de 10 iulie 2023. Admiterea si inceperea tranzactionarii pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB”) vor avea loc in data de 12 iulie 2023, sub simbolul „H2O” („Admiterea”). Imediat dupa Admitere, actiunile Hidroelectrica vor fi incluse in indicele BET al BVB.

Hidroelectrica si Fondul sunt supuse unei interdictii de instrainare a actiunilor Hidroelectrica (in lb. engleza “Lock-up arrangement”) pentru o perioada care a inceput pe 22 iunie 2023 si se incheie dupa 180 zile de la data Admiterii, iar actionarul majoritar al Hidroelectrica este supus unei interdictii de instrainare a actiunilor Hidroelectrica pentru o perioada care a inceput pe 22 iunie 2023 si se incheie dupa 12 luni de la data Admiterii, cu exceptia cazului in care se aplica anumite exceptii prevazute in Prospect.

In legatura cu Oferta, Erste Group Bank AG (actionand in mod direct sau prin Banca Comerciala Romana S.A.) in calitate de agent de stabilizare (“Agentul de Stabilizare“) pe seama Citigroup Global Markets Europe AG („Managerul de Stabilizare”) poate (dar nu va avea nicio obligatie in acest sens), in masura permisa de lege, sa supra-aloce Actiuni Oferite sau sa efectueze alte tranzactii de stabilizare cu scopul de a mentine pretul de piata al Actiunilor Oferite la un nivel mai ridicat decat cel care ar putea sa prevaleze in conditiile pietei libere. Managerul de Stabilizare nu este obligat sa incheie astfel de tranzactii, iar asemenea tranzactii pot avea loc pe Bursa de Valori Bucuresti si pot fi realizate in orice moment dupa inceperea tranzactionarii Actiunilor Oferite pe Piata reglementata la vedere a Bursei de Valori Bucuresti si se vor incheia la 30 de zile dupa. Cu toate acestea, nu va exista nicio obligatie in sarcina Managerului de Stabilizare si a agentilor acestuia sa efectueze tranzactiile de stabilizare si nu se da nicio asigurare ca asemenea tranzactii de stabilizare vor avea loc. In niciun caz, nu se vor lua masuri de stabilizare a pretului de piata al Actiunilor Oferite la un pret mai mare decat Pretul Final de Oferta. Aceste tranzactii de stabilizare, daca sunt intreprinse, pot fi sistate in orice moment, fara o notificare prealabila. Cu exceptia cerintelor impuse de legi si regulamente, nici Managerul de Stabilizare si nici agentii acestuia nu intentioneaza sa dezvaluie masura in care orice supra-alocare si/sau tranzactie de stabilizare va fi intreprinsa in cadrul Ofertei.

 Citigroup Global Markets Europe AG, Erste Group Bank AG, Jefferies GMBH si Morgan Stanley Europe SE sunt Coordonatori Globali Comuni ai Ofertei.  Banca Comerciala Romana SA, Barclays Bank Ireland PLC, BofA Securities Europe SA, UBS Europe SE, UniCredit Bank AG si Wood & Company Financial Services actioneaza in calitate de Codetinatori ai Registrului de Subscrieri. Auerbach Grayson, BRD – Groupe Societe Generale, S.S.I.F. BT Capital Partners S.A. si S.S.I.F. Swiss Capital S.A. sunt Intermediari Coordonatori (impreuna, “Intermediarii”).

Rothschild & Co Equity Market Solutions Limited are calitatea de Consultant Financiar pentru Fondul Proprietatea, iar STJ Advisors este Consultant Financiar pentru Hidroelectrica in legatura cu Oferta.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!