Fondul Proprietatea a anunțat vânzarea în întregime a deţinerii de 20% la Hidroelectrica, în cadrul Ofertei Publice Inițiale. Prețul de ofertă a fost stabilit la 104 de lei pe acțiune, anunță compania într-un comunicat pe Bursa de Valori București.
Din totalul celor 89,7 de milioane de acţiuni, 71,7 de milioane de acţiuni au fost alocate în tranșa investitorilor instituţionali (reprezentând 80% din totalul acțiunilor oferite) şi 17,9 milioane de acţiuni au fost alocate tranșei investitorilor de retail.
„Oferta, incluzând acțiunile suplimentare supra-alocate în scop de stabilizare, constă în 89.708.177 acțiuni, ce reprezintă 19,94% din capitalul social emis al Hidroelectrica și întreaga participație a Fondului în Societate. Oferta a fost suprasubscrisă de mai multe ori la Prețul de Ofertă, cererea fiind ridicată atât din partea investitorilor de la nivel global, cât și din partea investitorilor din România”, se arată în comunicat.
„Suntem încântați de interesul puternic venit din partea investitorilor, ce a determinat succesul ofertei publice inițiale a Hidroelectrica. Aceasta este o etapă marcantă ce va sprijini dezvoltarea pe termen lung a companiei noastre. Avem o afacere extraordinară ce se bucură de o oportunitate unică – în calitate de lider în producția de energie electrică din România, cu un portofoliu de energie 100% din surse regenerabile – de a stimula crearea de plus valoare pe măsură ce ajutăm țara să realizeze tranziția energetică”, a declarat Bogdan Badea, Director Executiv al Hidroelectrica.
Începerea tranzacționării pe BVB sub simbolul “H2O” va avea loc pe data 12 iulie 2023. Imediat după Admitere, acţiunile Hidroelectrica vor fi incluse în indicele BET al BVB.
Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România în ceea ce privește cantitatea de energie produsă, și un jucător important în domeniul hidroenergetic din Europa. Grupul deține și operează 182 de hidrocentrale, cinci stații de pompare și un parc eolian ce sunt amplasate strategic în opt surcursale organizate geografic pe teritoriul României.
Societatea deține un portofoliu de producție 100% din surse regenerabile, cu o capacitate hidroelectrică de producere instalată de 6,3 GW și o capacitate eoliană onshore instalată de 108 MW în parcul eolian Crucea.
Între 2018 și 2022, Societatea a avut o cotă de piață de aproximativ 29%, în ceea ce privește energia totală livrată în sistem (potrivit rapoartelor anuale ale Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).