5.4 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Energie – Prețul lemnului de foc s-a dublat față de 2020 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Constantin Tobescu, președinte al Asociației Industriei Lemnului – Prolemn: „La munte, anul trecut, era undeva 250, maximum 300 de lei pe metru cub, acum este în jur de 500 de lei pe metru cub... Specialiștii din industrie spun că în zona de câmpie oamenii consumă pe iarnă în jur de 3-4 metri cubi, în timp ce în zona de munte se ard între 10 sau chiar 15 metri cubi..

În 2020, un metru cub de lemn de foc putea fi cumpărat cu 250 lei. Anul acesta costă cel puțin 500 de lei, dar poate ajunge și la 900 de lei la distribuitorii mari, notează Rador. Aproximativ jumătate din locuințele din România se încălzesc folosind lemnul.

Constantin Tobescu, președinte al Asociației Industriei Lemnului – Prolemn: „La munte, anul trecut, era undeva 250, maximum 300 de lei pe metru cub, acum este în jur de 500 de lei pe metru cub. La câmpie era 400 de lei pe metru cub, acum este 6-700 de lei pe metru cub. La distribuitorii mari din orașe sare și de 800, 900 de lei pe metru cub pentru lemnul de foc paletizat”.

Specialiștii din industrie spun că în zona de câmpie oamenii consumă pe iarnă în jur de 3-4 metri cubi, în timp ce în zona de munte se ard între 10 sau chiar 15 metri cubi.


<!–


–>

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!