4.1 C
București
miercuri, noiembrie 30, 2022

Energie – Preţul petrolului a crescut cu peste 2%, săptămâna aceasta – 27.08.2022 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cotaţiile futures ale petrolului au crescut săptămâna aceasta, pe pieţele externe, ca urmare a avertismentului Arabiei Saudite legat de viitoare reduceri ale livrărilor, informează Bloomberg.

Preţul futures al barilului de petrol Brent cu livrare în luna octombrie a urcat cu 1,7% ieri, la ICE Futures Europe, atingând 100,99 dolari.

La Nymex SUA, preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în octombrie a crescut cu 0,6%, la 93,06 dolari barilul.

Cotaţiile futures ale petrolului au crescut săptămâna aceasta, pe pieţele externe, ca urmare a avertismentului Arabiei Saudite legat de viitoare reduceri ale livrărilor, informează Bloomberg.

Preţul futures al barilului de petrol Brent cu livrare în luna octombrie a urcat cu 1,7% ieri, la ICE Futures Europe, atingând 100,99 dolari. La Nymex SUA, preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în octombrie a crescut cu 0,6%, la 93,06 dolari barilul. Cotaţia ţiţeiului Brent a urcat cu 2,1% săptămâna aceasta, cea a petrolului WTI – cu 2,5%.

Preţurile ţiţeiului au crescut după ce ministrul saudit de resort a declarat că alianţa OPEC+ ar putea limita producţia ca să stabilizeze piaţa volatilă. Cotaţiile petrolului au pierdut aproape un sfert din valoare din iunie până acum din cauza îngrijorărilor crescânde cu privire la o încetinire a economiei globale.

Amintim că preţul ţiţeiului Brent (tranzacţionat pe piaţa din Europa) s-a apropiat de nivelul maxim istoric de 147 de dolari pe baril în martie, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a alimentat temerile privind aprovizionarea. Preţurile au scăzut de atunci şi au atins un minim al ultimelor şase luni săptămâna trecută: sub 92 de dolari barilul.

La începutul acestei luni, banca americană Goldman Sachs şi-a revizuit în sens negativ prognoza pentru preţul petrolului Brent în trimestrul curent: 110 dolari pe baril, în scădere faţă de proiecţia anterioară de 140 de dolari pe baril. Goldman Sachs şi-a revizuit, de asemenea, prognoza pentru preţul petrolului Brent în ultimul trimestru: 125 de dolari pe baril, de la 130 de dolari pe baril,

Şi banca britanică Barclays şi-a redus estimarea privind preţul mediu al petrolului Brent la 103 dolari pe baril pentru anul acesta şi anul viitor, în scădere de la 111 dolari pe baril, cât anticipa anterior.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.bursa.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!