19.7 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Energie – Prețul petrolului a scăzut cu mai mult de 1% din cauza temerilor legate de efectele recesiunii asupra cererii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

35 views Prețul petrolului a scăzut cu peste 1%, marcând în continuare o săptămână volatilă din acest punct de vedere, în condițiile în care temerile legate de recesiune au afectat piețele financiare globale, eclipsând preocupările privind aprovizionarea și tensiunile geopolitice din Europa.

Contractele futures pe țițeiul Brent au scăzut cu 1,32 de dolari, respectiv cu 1,2%, până la 106,19 dolari pe baril.

Contractele futures pe țițeiul WTI au scăzut cu 1,52 dolari, respectiv cu 1,4%, la 104,19 dolari pe baril, conform Reuters.

mai 12, 2022, 9:28AM GMT+0200
|
35 views

Prețul petrolului a scăzut cu peste 1%, marcând în continuare o săptămână volatilă din acest punct de vedere, în condițiile în care temerile legate de recesiune au afectat piețele financiare globale, eclipsând preocupările privind aprovizionarea și tensiunile geopolitice din Europa.

Contractele futures pe țițeiul Brent au scăzut cu 1,32 de dolari, respectiv cu 1,2%, până la 106,19 dolari pe baril. Contractele futures pe țițeiul WTI au scăzut cu 1,52 dolari, respectiv cu 1,4%, la 104,19 dolari pe baril, conform Reuters. În finanțe, un contract futures este un contract legal standardizat pentru a cumpăra sau vinde ceva la un preț prestabilit pentru livrare la un moment specificat în viitor. 

Prețurile petrolului sunt sub presiune săptămâna aceasta, alături de piețele financiare mondiale, din cauza incertitudinii legate de creșterea ratelor dobânzilor, a celui mai puternic dolar american din ultimele două decenii, a îngrijorărilor cu privire la inflație și o posibilă recesiune. Lockdown-ul prelungit din China, principalul importator de țiței din lume, a afectat de asemenea piața.

Cu toate acestea, preocupările legate de aprovizionarea cu petrol care decurg din invazia Ucrainei de către Rusia au susținut piața, prețurile crescând cu peste 35% până acum, în acest an. Embargoul anticipat al Uniunii Europene asupra petrolului din Rusia, un furnizor cheie al UE de țiței și combustibil, care ar putea înăspri și mai mult aprovizionarea mondială, susține această tendință.

Miercuri, prețul petrolului a crescut cu 5% după ce Rusia a sancționat 31 de companii cu sediul în țări care au impus sancțiuni Moscovei după invazia Ucrainei. Acest lucru a creat neliniște pe piață, în același timp în care fluxurile de gaze naturale rusești către Europa prin Ucraina au scăzut cu un sfert.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!