35.2 C
București
luni, august 8, 2022

Energie – Prețul petrolului scade cu 2% în urma speranțelor cu privire la diversele posibilități de aprovizionare – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

0 views După ce au atins maxime de șapte săptămâni, prețurile petrolului au scăzut cu 2% ieri, deoarece Statele Unite ar putea relaxa unele restricții asupra guvernului Venezuelei, ridicând speranța că piața ar putea vedea unele livrări suplimentare din partea națiunii sud-americane.

Pentru prima dată din mai 2020, indicele de referință internațional Brent s-a stabilit sub țițeiul american West Texas Intermediate.

Țițeiul Brent a scăzut cu 2,31 dolari, sau 2%, până la 111,93 dolari pe baril, iar țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,8 dolari sau 1,6%, până la 112,40 dolari pe baril.

mai 18, 2022, 6:50AM GMT+0200
|
0 views

După ce au atins maxime de șapte săptămâni, prețurile petrolului au scăzut cu 2% ieri, deoarece Statele Unite ar putea relaxa unele restricții asupra guvernului Venezuelei, ridicând speranța că piața ar putea vedea unele livrări suplimentare din partea națiunii sud-americane.

Prețurile au scăzut și după ce președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a avertizat că economia ar putea fi afectată de încercările de a reduce inflația.

Pentru prima dată din mai 2020, indicele de referință internațional Brent s-a stabilit sub țițeiul american West Texas Intermediate. Rafinăriile din întreaga lume au încercat să găsească surse alternative de energie după invadarea Ucrainei de către Rusia, relatează Reuters. Rezervele americane sunt în scădere și asta a crescut recent prețul țițeiului din SUA, a declarat Andrew Lipow, președintele Lipow Oil Associates din Houston.

Țițeiul Brent a scăzut cu 2,31 dolari, sau 2%, până la 111,93 dolari pe baril, iar țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,8 dolari sau 1,6%, până la 112,40 dolari pe baril.

Administrația președintelui american Joe Biden va autoriza marți compania petrolieră americană Chevron Corp să negocieze cu guvernul președintelui venezuelean Nicolas Maduro. Nu există încă o decizie finală a SUA cu privire la reînnoirea actualei licențe limitate a Chevron de a opera în Venezuela. 

Prețurile petrolului au crescut în general, deoarece producția Rusiei este sub interdicțiile a mai multor state. Aceasta a scăzut cu 9% în aprilie, iar țara, parte a grupului OPEC+, a produs mult sub nivelurile cerute în temeiul unui acord pentru a ușura treptat reducerile record de producție din perioada cea mai gravă a pandemiei din 2020. 

Luna aceasta, livrările non-rusești în portul polonez Gdansk au înregistrat cel mai mare nivel din cel puțin șapte ani. Miniștrii de externe ai UE nu au reușit luni în efortul de a face presiuni asupra Ungariei să-și ridice vetoul asupra embargoului petrolier propus. Dar unii diplomați indică acum un summit din perioada 30-31 mai ca fiind momentul pentru un acord privind interzicerea treptată a petrolului rusesc.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!