4 C
București
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Energie – Prețurile angro ale gazelor naturale au scăzut în Europa, după reluarea livrărilor rusești către Germania – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Prețurile angro ale gazelor naturale au scăzut în Europa, după reluarea fluxurilor de gaze rusești către Germania, mărind speranța că Moscova își va respecta angajamentul de a crește livrările și de a atenua îngrijorările legate de deficitul de ofertă și prețuri mari înainte de venirea iernii... Rusia a început să pompeze din nou gaz în Germania prin conducta Yamal din Siberia, la o zi după ce oprirea exporturilor a dus la creșterea prețurilor în EuropaFluxurile de gaze au crescut ulterior la cel mai mare nivel în aproape două săptămâni, au arătat datele germane... Rusia furnizează o treime din gazele necesare Europei, iar livrările sale sunt esențiale într-un moment în care creșterea prețurilor spot a lovit gospodăriile și întreprinderile deopotrivă din Europa... Chiar dacă prețurile angro în statele Uniunii Europene și în Marea Britanie au scăzut, analiștii au spus că un declin mai acentuat al prețurilor va depinde dacă Rusia va face mai mult pentru a tempera îngrijorările europene și de cât de friguroasă va fi iarna..

Prețurile angro ale gazelor naturale au scăzut în Europa, după reluarea fluxurilor de gaze rusești către Germania, mărind speranța că Moscova își va respecta angajamentul de a crește livrările și de a atenua îngrijorările legate de deficitul de ofertă și prețuri mari înainte de venirea iernii, transmite Reuters.

Rusia a început să pompeze din nou gaz în Germania prin conducta Yamal din Siberia, la o zi după ce oprirea exporturilor a dus la creșterea prețurilor în Europa, scrie News.ro.

Fluxurile de gaze au crescut ulterior la cel mai mare nivel în aproape două săptămâni, au arătat datele germane.

Rusia furnizează o treime din gazele necesare Europei, iar livrările sale sunt esențiale într-un moment în care creșterea prețurilor spot a lovit gospodăriile și întreprinderile deopotrivă din Europa, subliniind dependența puternică a Europei de Moscova pentru aprovizionarea cu energie.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat companiei de stat de gaze Gazprom să mărească livrările către Europa și să-și refacă stocurile în regiune, odată ce rezervoarele de stocare interne sunt umplute.

Gazprom a anunțat marți că a început să pompeze gaze în rezervoarele de stocare europene, pentru luna noiembrie.

Chiar dacă prețurile angro în statele Uniunii Europene și în Marea Britanie au scăzut, analiștii au spus că un declin mai acentuat al prețurilor va depinde dacă Rusia va face mai mult pentru a tempera îngrijorările europene și de cât de friguroasă va fi iarna.

Volumul livrărilor în punctul de măsurare Mallnow de la granița Poloniei, al operatorului german de conductă Westbound, era marți de circa 9 milioane de kilowați/oră, cel mai ridicat nivel atins din 29 octombrie.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!