5.4 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Energie – Preţurile angro ale gazelor naturale au scăzut marţi în Europa, după reluarea livrărilor ruseşti către Germania – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Vladimir Putin a ordonat companiei de stat de gaze Gazprom să mărească livrările către Europa şi să-şi refacă stocurile în regiune, însă doar după ce rezervoarele de stocare interne sunt umplute... În prezent, Rusia furnizează o treime din gazele necesare Europei, iar livrările sale sunt esenţiale, în contextul creșterii preţurilor spot, subliniind astfel dependenţa puternică a Europei de Moscova pentru aprovizionarea cu energie... Preţurile angro ale gazelor naturale au scăzut marţi, după reluarea fluxurilor de gaze ruseşti către Germania, potrivit Reuters..

Preţurile angro ale gazelor naturale au scăzut marţi, după reluarea fluxurilor de gaze ruseşti către Germania, potrivit Reuters.

Rusia a pornit livrările din nou gaz în Germania, luni seara, prin conducta Yamal din Siberia, la o zi după ce oprirea exporturilor a dus la creşterea preţurilor în Europa.

Ulterior, fluxurile de gaze au crescut la cel mai mare nivel în aproape două săptămâni, au arătat datele germane.

În prezent, Rusia furnizează o treime din gazele necesare Europei, iar livrările sale sunt esenţiale, în contextul creșterii preţurilor spot, subliniind astfel dependenţa puternică a Europei de Moscova pentru aprovizionarea cu energie.

Vladimir Putin a ordonat companiei de stat de gaze Gazprom să mărească livrările către Europa şi să-şi refacă stocurile în regiune, însă doar după ce rezervoarele de stocare interne sunt umplute. La rândul ei, Gazprom a anunţat marţi că a început să pompeze gaze în rezervoarele de stocare europene, pentru luna noiembrie.

Volumul livrărilor în punctul de măsurare Mallnow de la graniţa Poloniei, al operatorului german de conductă Westbound, era marţi de circa 9 milioane de kilowaţi/oră, cel mai ridicat nivel atins din 29 octombrie.

 


<!–


–>

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!