-0.1 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Energie – Prețurile petrolului au crescut cu 2%, susținute de date privind cererea și economia SUA – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Țițeiul și alte active cu risc, cum ar fi acțiunile, au primit, de asemenea, un impuls după ce Fed a publicat o perspectivă economică optimistă, ridicând optimismul investitorilor chiar dacă banca centrală a SUA a semnalat încetarea stimulentelor monetare, scrie News.ro ”Piața se temea de ceea ce urma să facă Fed și, acum, că știm cu ce avem de-a face, piața se redresează”, a declarat Phil Flynn, analist senior în Chicago.

Prețurile petrolului au crescut joi cu 2%, susținute de cererea record din SUA, scăderea stocurilor de țiței și perspectivele economice optimiste din partea Rezervei Federale, care au depășit temerile că varianta Omicron a coronavirusului va afecta consumul global, transmite Reuters.

Țițeiul și alte active cu risc, cum ar fi acțiunile, au primit, de asemenea, un impuls după ce Fed a publicat o perspectivă economică optimistă, ridicând optimismul investitorilor chiar dacă banca centrală a SUA a semnalat încetarea stimulentelor monetare, scrie News.ro.

”Piața se temea de ceea ce urma să facă Fed și, acum, că știm cu ce avem de-a face, piața se redresează”, a declarat Phil Flynn, analist senior în Chicago.

Țițeiul Brent a fost cotat în creștere cu 1,76%, până la 75,18 dolari pe baril, în timp ce țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a avansat cu 2, 1% la 72,39 dolari pe baril.

Cererea a crescut în 2021 după prăbușirea de anul trecut. Miercuri, Administrația pentru Informații în Domeniul Energiei din SUA (AIE) a declarat că produsul furnizat de rafinării, un indicator al cererii, a crescut în ultima săptămână la 23,2 milioane de barili pe zi (bpd).

”Aceste cifre sugerează un context economic sănătos. Deși anunțul Fed a declanșat o creștere atât a prețurilor petrolului, cât și a acțiunilor, retragerea sprijinului economic, împreună cu criza Omicron, sunt cele două obstacole majore cu care se confruntă piața petrolului”, a spus Tamas Varga, de la firma de brokeraj PVM.

Oferind un sprijin suplimentar prețurilor, AIE a raportat, de asemenea, că stocurile de țiței din SUA au scăzut cu 4,6 milioane de barili, mai mult decât au estimat analiștii.

Câștigurile au fost limitate totuși de îngrijorările legate de Co vid-19 și de perspectiva unui surplus de ofertă anul viitor, așa cum a semnalat Agenția Internațională pentru Energie în raportul său lunar din această săptămână.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!