30 C
București
joi, septembrie 21, 2023

Energie – Prețurile petrolului au crescut cu peste 1%, în urma deciziei OPEC+ de reducere a producției – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Prețurile petrolului au crescut miercuri cu peste 1%, iar în timpul ședinței au atins maxime ale ultimelor trei săptămâni, în urma deciziei OPEC+ de a efectua cele mai mari reduceri ale producției de după pandemia de Covid...

Prețul petrolului Brent a atins un maxim al sesiunii de 93,96 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din 15 septembrie.

Reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi (bpd) decisă de OPEC+ ar putea stimula o redresare a prețurilor petrolului, care au scăzut la aproximativ 90 de dolari, de la 120 de dolari în urmă cu trei luni...

Prețurile petrolului au crescut miercuri cu peste 1%, iar în timpul ședinței au atins maxime ale ultimelor trei săptămâni, în urma deciziei OPEC+ de a efectua cele mai mari reduceri ale producției de după pandemia de Covid, din 2020, în pofida unei oferte limitate și a opoziției Statelor Unite și a altor țări față de reduceri, transmite Reuters.

Prețurile au crescut, de asemenea, pe baza datelor guvernului SUA care au arătat că stocurile americane de țiței și combustibil au scăzut săptămâna trecută, scrie News.ro.

Cotația țițeiului Brent a crescut cu 1,57 dolari, sau cu 1,7%, la 93,37 dolari pe baril. Prețul petrolului Brent a atins un maxim al sesiunii de 93,96 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din 15 septembrie.

Prețul țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,24 dolari, sau cu 1,4%, la 87,76 dolari pe baril. În timpul tranzacțiilor, prețul petroului WTI a ajuns la 88,42 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din 15 septembrie.

Prețurile petrolului Brent și WTI au crescut brusc în ultimele două zile.

Reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi (bpd) decisă de OPEC+ ar putea stimula o redresare a prețurilor petrolului, care au scăzut la aproximativ 90 de dolari, de la 120 de dolari în urmă cu trei luni, din cauza temerilor de o recesiune economică globală, creșterea ratelor dobânzilor din SUA și dolarul mai puternic.

Cotațiile petrolului au crescut săptămâna aceasta în așteptarea reducerilor, a declarat Fiona Cincotta, analist senior al piețelor financiare la City Index.

Cincotta  a mai spus că impactul real al reducerii producției ar fi mic, având în vedere că unii dintre membrii OPEC+ nu reușesc să-și atingă cotele de producție”.

În august, OPEC+ și-a ratat ținta de producție cu 3,58 milioane bpd, deoarece mai multe țări pompau deja cu mult sub cotele lor existente.

”Credem că noile ținte de producție vor fi suportate în cea mai mare parte de țările din Orientul Mijlociu, conduse de Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Kuweit”, a declarat un analist al firmei Rystad Energy, Jorge Leon.

Statele Unite presează producătorii OPEC+ să evite reducerile profunde de producție, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu chestiunea, în timp ce președintele Joe Biden încearcă să prevină o creștere a prețurilor benzinei din SUA înaintea alegerilor de la mijlocul mandatului pentru Congres, din 8 noiembrie.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!