Prețurile petrolului au crescut, deoarece semnele de îmbunătățire a cererii în principalul importator, China, și potențialele întreruperi ale livrărilor din Canada au ajutat prețurile să revină de la scăderea de 1 dolar pe baril consemnată în sesiunea precedentă, transmite Reuters.
Evenimente
20 mai – Eveniment News.ro: Energy Road – Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG, Romgaz
30 mai – Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie – Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie – Maratonul Energiei
13 iunie – Eveniment Profit: Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 42 de cenți, sau cu 0,5%, până la 83,21 dolari pe baril, scrie News.ro.
Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate din SUA au crescut cu 66 de cenți, sau cu 0,8%, la 78,92 dolari pe baril.
Datele chineze din weekend au arătat că prețurile de consum au crescut pentru a treia lună consecutiv în aprilie, în timp ce prețurile de la producători au continuat scăderile, semnalând o creștere a cererii interne.
De asemenea, guvernul intenționează să aloce 1.000 de miliarde de yuani (138,26 miliarde de dolari) pentru a stimula sectoarele cheie ale economiei.
Prețurile petrolului au beneficiat de așteptările privind cererea puternică de benzină din SUA, deoarece asociația AAA a estimat că activitățile de călătorie din acest an pentru Ziua Memorialului vor fi cele mai ridicate din 2005, călătoriile rutiere urmând să atingă un record din 2000.
Stocurile de țiței din SUA au scăzut probabil săptămâna trecută, potrivit unui sondaj preliminar al analiștilor Reuters. Scăderea stocurilor este de obicei un semn al creșterii cererii.
Investitorii așteaptă posibile întreruperi în aprovizionarea cu petrol din cauza incendiilor din vestul Canadei, despre care guvernul țării a avertizat că ar putea fi ”catastrofale”.
”Producția canadiană de la nisipurile petroliere are în prezent o capacitate zilnică de 3,3 milioane de barili, care este foarte probabil afectată de vara”, a declarat Alex Hodes, analist la compania de brokeraj energetic StoneX.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).