1.7 C
București
luni, decembrie 6, 2021

Energie – Prețurile petrolului au revenit la creștere, trase în sus de îngrijorările privind oferta – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Cotația petrolului Brent a urcat cu 2,2 dolari, la 82,74 dolari pe baril, iar prețul petrolului West Texas Intermediate crude (WTI), de referință pe piața americană, a crescut cu 2,46 dolari, la 81,27 dolari pe baril, scrie News.ro... OPEC și aliații săi, între care Rusia, au decis joi să mențină ritmul actual de creștere lunară a producției de petrol cu 400.000 de barili pe zi... Prețurile petrolului au închis vineri în creștere, trase în sus de îngrijorările privind oferta, după ce producătorii din cadrul OPEC+ au ignorat apelurile Statelor Unite de a accelera majorările lunare ale livrărilor... Decizia OPEC+ și lipsa unei reacții substanțiale din partea administrației Biden au făcut ca creșterea prețurilor petrolului să continue, a spus Bob Yawger, director pentru contracte futures în domeniul energiei la firma Mizuho..

Prețurile petrolului au închis vineri în creștere, trase în sus de îngrijorările privind oferta, după ce producătorii din cadrul OPEC+ au ignorat apelurile Statelor Unite de a accelera majorările lunare ale livrărilor, în timp ce cererea se apropie de nivelurile anterioare pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Cotația petrolului Brent a urcat cu 2,2 dolari, la 82,74 dolari pe baril, iar prețul petrolului West Texas Intermediate crude (WTI), de referință pe piața americană, a crescut cu 2,46 dolari, la 81,27 dolari pe baril, scrie News.ro.

OPEC și aliații săi, între care Rusia, au decis joi să mențină ritmul actual de creștere lunară a producției de petrol cu 400.000 de barili pe zi.

Președintele american Joe Biden a cerut suplimentarea acestei creșteri pentru a tempera avansul prețurilor.

Decizia OPEC+ și lipsa unei reacții substanțiale din partea administrației Biden au făcut ca creșterea prețurilor petrolului să continue, a spus Bob Yawger, director pentru contracte futures în domeniul energiei la firma Mizuho.

Aceasta a adăugat că doar un efort coordonat, care ar implica China și alte state, ar corecta lipsa barililor de petrol de pe piață.

Casa Albă a afirmat că va lua în considerare toate instrumentele aflate la dispoziția sa pentru a garanta o energie la un preț accesibil, inclusiv posibilitatea de a elibera petrl din rezervele strategice ale țării.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!