3.4 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Energie – Prețurile petrolului au scăzut la minimul ultimelor patru săptămâni, ca urmare a stocurilor mari constituite în SUA – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 2,73 dolari, sau cu 3,2%, până la 81,99 dolari pe baril, în timp ce cotația țițeiului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a scăzut cu 3,05 dolari sau cu 3,6%, până la 80,86 dolari, scrie News.ro... Aceasta este cea mai mare scădere procentuală zilnică pentru ambele benchmark-uri de la începutul lunii august și cel mai scăzut nivel de închidere din 7 octombrie pentru Brent și din 13 octombrie pentru WTI... Prețurile petrolului au scăzut miercuri la un minim al ultimelor patru săptămâni, după ce stocurile de din SUA au crescut peste așteptări, în timp ce stocurile de benzină ale celui mai mare consumator de țițeidin lume au atins cel mai redus nivel din ultimii patru ani.

Prețurile petrolului au scăzut miercuri la un minim al ultimelor patru săptămâni, după ce stocurile de din SUA au crescut peste așteptări, în timp ce stocurile de benzină ale celui mai mare consumator de țițeidin lume au atins cel mai redus nivel din ultimii patru ani, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 2,73 dolari, sau cu 3,2%, până la 81,99 dolari pe baril, în timp ce cotația țițeiului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a scăzut cu 3,05 dolari sau cu 3,6%, până la 80,86 dolari, scrie News.ro.

Aceasta este cea mai mare scădere procentuală zilnică pentru ambele benchmark-uri de la începutul lunii august și cel mai scăzut nivel de închidere din 7 octombrie pentru Brent și din 13 octombrie  pentru WTI.

Stocurile săptămânale de țiței din SUA au crescut peste așteptări, cu mai mult de 3,3 milioane de barili, dar stocurile de benzină au coborât la cel mai scăzut nivel din noiembrie 2017.

Organizația Statelor Exportatoare de Petrol și aliații săi, grup cunoscut sub numele de OPEC+, se întâlnesc joi, fiind așteptat să reconfirme planurile existente de creștere lunară a livrărilor, în pofida solicitărilor de suplimentare a acestora.

Într-un semn că prețurile ridicate încurajează investițiile, grupul BP a anunțat marți că va crește investițiile în petrol și gaze de șist din SUA la 1,5 miliarde de dolari, în 2022, de la 1 miliard de dolari în acest an. Pe ansamblu, producția din SUA a crescut la 11,5 milioane de barili pe zi, echivalentul celui mai ridicat nivel din acest an.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!