FacebookTwitterLinkedIn

La doi ani de mandat, Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat că primăria pe care o conduce „se bate pe fondurile europene și a reușit să depună proiecte de peste 460 milioane lei.” Totodată, el a punctat că primăria gestionează în prezent investiții de 687 milioane lei. 

Prin comparație, în 2020 bugetul pentru investiții era de 223 milioane lei. În ceea ce privește atragerea de fonduri europene, Mihaiu a declarat că sunt proiecte depuse, aflate în evaluare, care totalizează aproape 460 milioane de lei. 

În plus, „Sectorul 2 nu a evoluat doar prin comparație cu situația din mandatul trecut, dar a reușit performanța să fie campion în București la bugetul alocat reabilitării termice de locuințe: 305 milioane de euro în 2022, pe primul loc între Sectoare”, a mai spus primarul. 

În ultimii ani, în cadrul Primăriei Sectorului 2 s-a creat o direcție generală de dezvoltare urbană și investiții, care se concentrează pe strategia de investiții și atragerea de fonduri europene, un departament dedicat digitalizării, pentru eficientizarea fluxurilor de informații, un departament dedicat utilităților publice și unul de comunicare. 

Printre obiectivele următoare se numără extinderea rețelei de camere pentru monitorizare stradală, cu atenție pe eliminarea focarelor spontane de deșeuri, achiziționarea de camere de supraveghere mobile, pentru focarele unde se adună gunoi zilnic, reabilitarea și înverzirea curților de bloc, dat fiind că Sectorul 2 are cea mai mică suprafață de spațiu verde pe cap de locuitor, reabilitarea Parcului Național și a Parcului Plumbuita, montarea de cabluri subterane, eliberarea trotuarelor de construcții ilegale, refacerea Pasajului pietonal Obor, modernizarea străzilor, înființarea centrelor de încărcare electrică pentru mașini și altele. 

Foto: Facebook Sector 2