20.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Energie – Primăria Sectorului 3 a anulat licitația pentru prosumatori ″școlari″ de peste 4,5 MW – Sinteza

5 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Primăria Sectorului 3 al Capitalei a anulat licitația lansată la finalul lunii aprilie pentru proiectul prin care își propune să instaleze sisteme de panouri fotovoltaice de tip on-grid, racordate la rețeaua de distribuție a energiei, cu putere instalată totală de peste 4,5 MW...

Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz 13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a.

Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast 17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale.

Primăria Sectorului 3 al Capitalei a anulat licitația lansată la finalul lunii aprilie pentru proiectul prin care își propune să instaleze sisteme de panouri fotovoltaice de tip on-grid, racordate la rețeaua de distribuție a energiei, cu putere instalată totală de peste 4,5 MW, pe acoperișurile creșelor, grădinițelor, școlilor și liceelor din sector, sisteme dotate cu instalații de stocare în baterii a electricității produse.

Procedura a fost anulată înainte de împlinirea termenului de depunere a ofertelor.

Evenimente

12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie – Medika TV – Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

Decizia a fost motivată prin prevederea din Legea achizițiilor publice care obligă autoritățile contractante să anuleze licitațiile ″dacă încălcări ale prevederilor legale afectează procedura de atribuire sau dacă este imposibilă încheierea contractului″.

Prin ″încălcări ale prevederilor legale″ se înțelege situația în care, pe parcursul procedurii de atribuire, se constată erori sau omisiuni, iar autoritatea contractantă se află în imposibilitatea de a adopta măsuri corective.

Concret, proiectantul a recomandat anularea, arătând că trebuie modificat caietul de sarcini.

Ținând cont de modificările care se impun a fi operate, pentru o bună înțelegere a cerințelor și o ușoară ofertare, precum și de necesitatea revizuirii listelor de repere și cantități aferente acordului-cadru, vă propunem ca procedura de achiziție (…) să fie anulată, urmând, ca în baza documentelor revizuite, să fie reluată″, a transmis acesta, potrivit unui document oficial analizat de Profit.ro.

Licitația are ca obiect contractarea de lucrări de instalare de noi capacități de producere de energie electrică din surse regenerabile la unitățile de învățământ preuniversitar de stat. 

″Acestea vor produce energie electrică pentru consumul propriu al unităților de învățamânt. Surplusul de energie va fi injectat în rețeaua electrică, conform prevederilor legislative în vigoare. Operatorii economici vor include în ofertă costurile aferente elaborării documentației de prosumator, inclusiv depunerea și obținerea următoarelor: avizul tehnic de racordare, contractul de racordare, certificatul de racordare a locului de consum și de producer, în concordanță cu Ordinul ANRE nr. 19/2022, cu modificările ulterioare″, se arată în documentația de atribuire.

Sectorul 3 are în vedere încheierea unui acord-cadru pe 2 ani, cu valoare maximă estimată de 25,76 milioane lei plus TVA, respectiv 30,6 milioane lei cu tot cu taxă.

În baza acordului se preconizează instalarea unui număr minim de 19 sisteme fotovoltaice, cel maxim avut în vedere fiind de 53.

″S-a proiectat un echipament care va funcționa în sistem mixt, on-grid, pentru un anumit grup de consumatori alimentați pe sistemul fotovoltaic, ca sistem de bază, iar în situația în care acesta nu mai poate alimenta consumatorii, fie datorită unui prag atins de utilizare, fie datorită depășirii consumului calculat, în mod automat va trece pe alimentare de la rețea și invers, când sistemul fotovoltaic nu are suficienți consumatori, să injecteze în rețea″, se spune în caietul de sarcini.

Puterea instalată maximă a sistemelor fotovoltaice a căror montare se dorește este estimată la 4,548 MW. Acestea ar urma să fie dotate cu baterii de stocare de 260 Ah.

Cele mai mari sisteme sunt preconizate pentru Liceul Dante Alighieri (310 kW) și pentru Grădinița nr. 69 (302 kW).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!