FacebookTwitterLinkedIn

Prime Batteries Technology, dezvoltator, producător și distribuitor de baterii litiu-ion și sisteme de stocare la comandă, a semnat pe 10 noiembrie un acord de investiții cu grupul european de inovare și tehnologie EIT InnoEnergy, motorul inovației pentru energie durabilă susținut de Institutul European de Inovație și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene.

EIT InnoEnergy devine oficial acționar al Prime Batteries Technology și va sprijini compania în realizarea obiectivului ambițios de a crește producția anuală la 8 GWh.

Livrăm soluții avansate de stocare către diverși clienți internaționali și am asigurat deja majoritatea comenzilor pentru 2023 și 2024. Datorită cererii în creștere, trebuie să ne creștem capacitatea de producție. Ambiția noastră este să creștem producția noastră anuală la 2 GWh până în 2024 și la 8 GWh până în 2026. Vom face acest lucru prin dezvoltarea în continuare a fabricii noastre inteligente care, în același timp, ne permite să producem baterii la un cost semnificativ mai mic”, spune Vicențiu Ciobanu, director executiv la Prime Batteries Technology.

Investiția activă în electrificarea Europei este cheia pentru securitatea energetică a continentului și pentru a accelera tranziția către durabilitate. Ne angajăm să găsim cele mai bune tehnologii și să sprijinim cele mai promițătoare companii pentru a le ajuta să se dezvolte și să aibă un impact real la o scară din ce în ce mai mare”, afirmă și Diego Pavia, CEO al EIT InnoEnergy.

Prime Batteries Technology are o lungă experiență în producerea de baterii și soluții de stocare personalizate într-o gamă largă de industrii, inclusiv auto, navală, manipulare industrială și materiale și stocarea energiei. Compania a desfășurat parteneriate de succes producători de energie regenerabilă din Regatul Unit, Germania, Norvegia, Spania, Italia, Polonia, Croația, Slovenia și Turcia.