4 C
București
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Energie – Probleme la un gazoduct bulgăresc au oprit tranzitul de gaze naturale din Bulgaria către România, Serbia şi Ungaria; livrările spre România au fost parţial restabilite – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Bulgartransgaz, operatorul reţelei naţionale de transport de gaz natural din Bulgaria, a anunţat că a oprit luni tranzitul de gaze naturale către România, Serbia şi Ungaria, în urma unei fisuri a reţelei de gaze din apropierea satului Vetrino, în nord-estul țării balcanice, transmite Reuters... Dar Sofia folosește și părți ale conductei sale vechi TransBalkan (actualul Turkish Stream 2, fost South Stream), unde a avut loc accidentul, pentru transportul livrărilor de gaze Gazprom către Serbia și Ungaria, potrivit Reuters... Sursele noastre ne-au spus că accidentul ar fi avut loc la Turkish Stream 2 pentru că Serbia şi Bulgaria nu au până la această oră nici o inteconectare şi de-abia în vară s-au lansat licitaţiile pentru construirea interconectorului între Serbia şi Bulgaria.

Bulgartransgaz, operatorul reţelei naţionale de transport de gaz natural din Bulgaria, a anunţat că a oprit luni tranzitul de gaze naturale către România, Serbia şi Ungaria, în urma unei fisuri a reţelei de gaze din apropierea satului Vetrino,  în nord-estul țării balcanice, transmite Reuters.

Bulgaria transportă gaze ruseşti prin reţeaua sa de conducte către România, Serbia şi Ungaria.

În urma accidentului, care a fost raportat la ora locală 03:00 (01:00 GMT), a fost oprit tranzitul de gaze naturale către România, dar livrările au fost parţial restabilite după ora locală 08:00 (06:00 GMT).

Bulgaria a lansat o conductă de gaz de 474 km în ianuarie anul acesta, pentru a transporta gazul rusesc de la granița sa de sud cu Turcia până la granița de vest cu Serbia – oferind o legătură cu gazoductul TurkStream susținut de Rusia către Serbia și Ungaria.

Dar Sofia folosește și părți ale conductei sale vechi TransBalkan (actualul Turkish Stream 2, fost South Stream), unde a avut loc accidentul, pentru transportul livrărilor de gaze Gazprom către Serbia și Ungaria, potrivit Reuters.

Sursele noastre ne-au spus că accidentul ar fi avut loc la Turkish Stream 2 pentru că Serbia şi Bulgaria nu au până la această oră nici o inteconectare şi de-abia în vară s-au lansat licitaţiile pentru construirea interconectorului între Serbia şi Bulgaria, finanţat şi de Comisia Europeană.

Directorul executiv al Bulgartransgaz, Vladimir Malinov, a declarat că accidentul a produs daune materiale, iar compania urmează să le repare, odată ce autoritățile judiciare încheie o anchetă la fața locului.

„Suntem gata să începem să înlocuim conductele afectate și să reparăm conducta cât mai curând posibil”, a declarat Malinov reporterilor. El a spus mai târziu pentru Reuters că echipele de reparații vor lucra toată noaptea și compania va putea spune devreme, marți, cât va dura lucrarea.

Operatorul de gazoduct al Ucrainei GTS este gata să ofere capacități de transport de gaze Ungariei pentru a „minimiza consecințele accidentului pentru consumatori” acolo și în Serbia, a declarat șeful GTS, Segiy Makogon, într-o postare pe Facebook.

Potrivit Reuters, accidentul a survenit într-un moment în care prețurile energiei au crescut vertiginos în Europa, deoarece rezervele reduse de gaz s-au lovit cu o revenire a cererii, pe măsură ce pandemia de COVID-19 s-a atenuat și pe fondul apetitului crescut pentru certificatele de emisii de carbon.

Având în vedere că prețurile de referință ale gazelor au crescut cu aproximativ 250% în acest an în Europa, guvernele din întreaga Europă sunt sub presiune aici pentru a reduce facturile la energie pentru a ajuta familiile și întreprinderile mici, pe măsură ce economiile ies încet din pandemie.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!