11.1 C
București
miercuri, martie 22, 2023

Energie – Problemele cu reactoarele nucleare ale europenilor se ţin lanţ în plină criză de energie – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Un număr record de 26 din cele 56 de reactoare ale ţării erau la mijlocul lunii noiembrie offline pentru lucrări de mentenanţă sau reparaţii, potrivit The New York Times.

Operatorul de stat din domeniul energiei nucleare EDF a crescut producţia a trei reactoare nucleare recent în urma lucrărilor de reparaţii şi a declarat că speră să înceapă solu ţionarea problemelor de la reactorul Penly 2 la mijlocul lunii ianuarie...

Finlanda a anunţat recent că se confruntă cu un risc sporit de între ruperi de electricitate în lunile urmă toa re din cauza unei noi amânări a punerii în funcţiune a reactorului nuclear Olkiluoto 3.

Cu criza energiei punând presi­une crescândă pe Europa, Franţa, cel mai mare producător de energie nu­cleară al continentului, se străduieşte să-şi restarteze cât mai multe reac­toare. Un număr record de 26 din cele 56 de reactoare ale ţării erau la mijlocul lunii noiembrie offline pentru lucrări de mentenanţă sau reparaţii, potrivit The New York Times.

Operatorul de stat din domeniul energiei nucleare EDF a crescut producţia a trei reactoare nucleare recent în urma lucrărilor de reparaţii şi a declarat că speră să înceapă solu­ţionarea problemelor de la reactorul Penly 2 la mijlocul lunii ianuarie, scrie Reuters.

Operatorul s-a confruntat cu un probleme majore în acest an, pro­ducţia de energie nucleară coborând la minime pe 30 de ani, chiar în con­diţiile în care războiul din Ucraina afectează profund aprovizionarea cu energie a Europei.

Finlanda a anunţat recent că se confruntă cu un risc sporit de între­ruperi de electricitate în lunile urmă­toa­re din cauza unei noi amânări a punerii în funcţiune a reactorului nuclear Olkiluoto 3. OL3 este prima centrală nucle­ară a Finlandei din ultimele peste patru decenii şi prima din Europa din aproape 15 ani, cu o capacitate egală cu aproximativ 14% in consumul de electricitate al ţării.

Sporind temerile Finlandei, ţara vecină Suedia, un exportator major de electricitate, şi-a întrerupt funcţio­narea reactorului nuclear Oskar­shamn pentru mentenanţă în peri­oada 9-18 decembrie, iar reactorul său Ringhals este offline de la sfârşitul lunii februarie.

În Belgia, centrala nucleară Tihange 2 urmează să fie închisă per­manent pe 31 ianuarie anul viitor, potrivit Brussels Times.

Pe 23 septembrie, reactorul nu­clear Doel 3 a fost definitive închis. Acum a venit rândul lui Tihange 2.

Tot în Belgia, reactorul nuclear Doel 2 s-a oprit în mod automat în octombrie după producerea unui scurtcircuit în sistemul de operare. Aceasta după ce reactorul Thiange 3 nu mai era deja operaţional.

După închiderea Tihange 2, Bel­gia va mai avea cinci centrale nuclea­re, ce urmează a fi închise în 2025.

Şi Bulgaria întâmpină probleme cu reactoarele nucleare. Singura cen­trală nucleară a ţării şi-a închis unul dintre reactoare la începutul acestei luni, du­pă descoperirea unei scurgeri de lichid de răcire radioactiv, potrivit AFP.

Două incidente anterioare la reactoarele centralei de la Kozlodui au declanşat închideri în iunie şi octombrie.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!