16.9 C
București
luni, martie 20, 2023

Energie – Producătorul de aluminiu Alro Slatina, selectat de Complexul Energetic Oltenia pentru a construi împreună o centrală electrică pe gaz, la Işalniţa. Acţiunile cresc cu 2% la BVB – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În conformitate cu anunţul de licitaţie, CEO şi Alro vor negocia înfiinţarea unei societăţi cu capital mixt de tip „Special Purpose Vehicle” (SPV) care va construi o centrală electrică pe gaze naturale de 850 MW.

La începutul şedinţei de tranzacţionare de astăzi, acţiunile ALRO se apreciau cu 1,9%, pe un rulaj de 16.000 de lei, arată datele BVB.

Producătorul de aluminiu a înregistrat un profit net de 15,3 milioane de lei în S1/2022, de la o pierdere de 47,5 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce veniturile s-au majorat cu 39% la 2,1 miliarde de lei...

Compania Alro Slatina (simbol bursier ALRO), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa în funcţie de capacitate de producţie, a fost selectată în urma unei licitaţii publice organizate de Complexul Energetic Oltenia (CEO) pentru a construi împreună o centrală electrică pe gaz, la Işalniţa, judeţul Dolj, potrivit unui document de la Bursa de Valori Bucureşti.

„Acest parteneriat va oferi Alro oportunitatea de a-şi diversifica modelul de afaceri, deoarece securitatea aprovizionării cu energie electrică reprezintă o necesitate pentru industria aluminiului şi va sprijini planurile de dezvoltare pe termen lung ale grupului într-un mediu de afaceri plin de provocări”, spune Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro Slatina, cel mai mare consumator de energie din România.

În conformitate cu anunţul de licitaţie, CEO şi Alro vor negocia înfiinţarea unei societăţi cu capital mixt de tip „Special Purpose Vehicle” (SPV) care va construi o centrală electrică pe gaze naturale de 850 MW. Aceasta va înlocui două instalaţii vechi pe cărbune de 315 MW fiecare.

La începutul şedinţei de tranzacţionare de astăzi, acţiunile ALRO se apreciau cu 1,9%, pe un rulaj de 16.000 de lei, arată datele BVB. Compania are o capitalizare de aproape un miliard de lei, în contextul unei deprecieri de 24% a acţiunilor în 2022. În ultimele 12 luni, dinamica este de minus 52%.

„Deşi este un efort foarte complex, suntem încrezători că va fi un proiect de succes având un partener puternic, CEO, care înţelege noile realităţi ale pieţei energetice şi demonstrează că ştie să se adapteze la acestea”, adaugă Marian Năstase.

Producătorul de aluminiu a înregistrat un profit net de 15,3 milioane de lei în S1/2022, de la o pierdere de 47,5 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce veniturile s-au majorat cu 39% la 2,1 miliarde de lei, conform raportului financiar al societăţii.

Alro este o subsidiară a grupului cipriot Vimetco PLC, un producător global de aluminiu primar şi prelucrat integrat vertical. Structura acţionarilor Alro este: Vimetco (54,19%), Pavăl Holding (23,21%), Fondul Proprietatea (10,21%) şi alţii (12,38%)

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!