2.2 C
București
marți, ianuarie 18, 2022

Energie – Producția și vânzările de gaze ale OMV Petrom – în scădere cu 15% – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Cel mai important producător de petrol și gaze din România, OMV Petrom, și-a micșorat producția de hidrocarburi cu aproape 13% în ultimul trimestru al anului trecut, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Raportată la producția di trimestrul al treilea, când mai multe zăcăminte s-au aflat în revizie, producția de din ultimul trimestru al anului trecut s-a majorat marginal... Vânzările de gaze către terți, deși au crescut de la 8,17 TWh în trimestrul al treilea la 9,03 TWh în ultimul trimestru al anului, se află cu 1,59 TWh sub cele din aceeași perioadă din 2020... ... În ultimul trimestru al anului trecut, OMV Petrom a extras 59,8 mii bep/zi țiței și condensat, cu 1,1 mii bep/zi sub producția din trimestrul al treilea.

Cel mai important producător de petrol și gaze din România, OMV Petrom, și-a micșorat producția de hidrocarburi cu aproape 13% în ultimul trimestru al anului trecut, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Vânzările de gaze către terți s-au diminuat la rândul lor cu 15%.

Raportată la producția din trimestrul al treilea 2021, diminuarea producției de hidrocarburi a OMV Petro a fost de 0,5%.

O scădere mai accentuat a fost înregistrată la producția de gaze naturale, care s-a diminuat cu 14,5% comparativ cu trimestrul similar al anului precedent. Raportată la producția di trimestrul al treilea, când mai multe zăcăminte s-au aflat în revizie, producția de din ultimul trimestru al anului trecut s-a majorat marginal, cu 0,5 mii barili echivalent petrol (bep)/zi, de la 61,9 mii bep/zi la 62,4 mii bep/zi. În ultimul trimestru al anului 2020, OMV Petrom extrăgea 73 mii bep/zi.

Drept urmare, și vânzările de gaze ale companiei s-au diminuat, de la 62,9 mii bep pe zi în trimestrul al patrulea al lanuui 2020 la 54,4 mii bep/zi în aceeași perioadă din 2021.

Vânzările de gaze către terți, deși au crescut de la 8,17 TWh în trimestrul al treilea la 9,03 TWh în ultimul trimestru al anului, se află cu 1,59 TWh sub cele din aceeași perioadă din 2020.

În ceea ce privește producția de petrol, aceasta s-a diminuat cu 11% comparativ cu perioada octombrie-decembrie 2020.

În ultimul trimestru al anului trecut, OMV Petrom a extras 59,8 mii bep/zi țiței și condensat, cu 1,1 mii bep/zi sub producția din trimestrul al treilea.

Vânzările către terți de produse petroliere ale companiei au fost identice cu cele din trimestrul al treilea (62,9 mii bep/zi), cu 0,5 mii bep/zi sub cele din ultimul trimestru din 2020.

Compania și-a dublat prețul obținut pentru țițeiul vândut, de la 37,2 dolari pe baril în ultimele 3 luni ale anului 2020 la aproape 70 dolari pe barili în aceeași perioadă a anului trecut.

Indicatorul marjă de rafinare s-a majorat, la rândul său, de patru ori, de la 2 dolari/baril la 7,52 dolari/baril.

Producția de energie electrică a centralei de la Brazi a crescut de la 1,17 TWh în ultimul trimestru al anului 2020 și 1,37 TWh în trimestrul al treilea al anului 2021 la 1,55 TWh în ultimele trei luni ale anului trecut.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!