4 C
București
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Energie – Profitul net al gigantului saudit al petrolului Aramco a crescut cu 158% în trimestrul trei, la 30,4 miliarde de dolari – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Profitul net al gigantului saudit al petrolului Aramco a crescut cu 158% în trimestrul trei, la 30,4 miliarde de dolari, cele mai mari companii producătoare de ţiţei din lume continuând să beneficieze de pe urma redeschiderii economiei mondiale şi avansului puternic al preţurilor petrolului şi gazelorRezultatele raportate de Aramco depăşesc aşteptările analiştilor, care anticipau un profit net de 29,1 miliarde de dolari..

Profitul net al gigantului saudit al petrolului Aramco a crescut cu 158% în trimestrul trei, la 30,4 miliarde de dolari, cele mai mari companii producătoare de ţiţei din lume continuând să beneficieze de pe urma redeschiderii economiei mondiale şi avansului puternic al preţurilor petrolului şi gazelor, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Rezultatele raportate de Aramco depăşesc aşteptările analiştilor, care anticipau un profit net de 29,1 miliarde de dolari.

În trimestrul trei al anului 2020, Aramco a obţinut un profit net de 11,8 miliarde de dolari.

”Performanţa excepţională din trimestrul al treilea este rezultatul intensificării activităţilor economice pe principalele pieţe şi o revenire a cererii de energie”, a declarat duminică preşedintele şi directorul general al grupului, Amin Nasser.

Nasser a adăugat că ”încă există unii factori negativi în economia globală, parţial din cauza blocajelor existente în lanţurile de aprovizionare, dar suntem optimişti că cererea de energie va rămâne sănătoasă în viitorul previzibil”.

Aramco a arătat că creşterea profitului net este datorată preţurilor mai mari ale petrolului şi a volumului vânzărilor, dar şi marjelor solide ale operaţiunilor de rafinare şi de fabricare a produselor chimice.

Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a urcat peste 85 de dolari pe baril în ultimele săptămâni, un nivel care nu a mai fost atins din 2014. Preţurile gazelor naturale au avansat cu circa 130% în acest an, ceea ce înseamnă că criza energetică globală va fi resimţită cel mai mult în rezultatele trimestrului patru.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!