2.4 C
București
luni, decembrie 5, 2022

Energie – PSD promite sa aibă grijă de marii consumatori industriali afectaţi de creşterea preţurilor la energie: România nu-şi permite închiderea unor mari capacităţi industriale din cauza crizei energetice şi a liberalizării pieţei – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

România nu-şi permite închiderea în lanţ a unor mari capacitaţi industriale din cauza crizei energetice, iar PSD se va bate pentru protejarea locurilor la muncă la aceste unităţi economice ce totalizează peste 500.000 de angajaţi! Mesajul Asociaţiei Marilor Consumatori de Energie din România este elocvent: Atragem atenţia factorilor interesaţi că orice soluţie pe piaţa energiei care presupune majorarea costurilor plătite de industrie...

Industria românească, marii consumatori de energie împărtăşesc viziunea PSD în privinţa soluţiilor la situaţia critică de pe piaţa energiei; preţurile trebuie reglementate pe întreg lanţul de comercializare al gazului şi electricităţii, de la producător şi până la consumatorul final. Altfel sarabanda scumpirilor va continua, costurile vor fi insuportabile şi marile companii vor fi nevoite să-şi oprească activitatea, aşa cum deja s-a întâmplat cu unele dintre ele – Azomureş, TMK-Altrom, Alum.

După cum PSD a anunţat, pentru consumatorii casnici situaţia e clară, nu vor plăti mai mult pe kwh decât în iarna trecută.

Pentru marile companii consumatoare de energie, în schimb, situaţie este critică. Costurile lor cu energia au ajuns să fie insuportabile iar multe dintre ele nu pot să încheie sau să-şi prelungească contracte pentru gaz pentru că furnizorii susţin că nu au cantităţi disponibile.

Este nevoie de o soluţie care să readucă stabilitatea şi să facă suportabile preţurile. Şi, în actualul context, doar intervenţia statului, reglementarea pe întreg lanţul, de la producător la consumatorul final, pe termen limitat, aşa cum PSD a propus încă de la începutul anului, iar industria solicită imperativ acum, va rezolva gravele disfuncţii actuale.

România nu-şi permite închiderea în lanţ a unor mari capacitaţi industriale din cauza crizei energetice, iar PSD se va bate pentru protejarea locurilor la muncă la aceste unităţi economice ce totalizează peste 500.000 de angajaţi!

Mesajul Asociaţiei Marilor Consumatori de Energie din România este elocvent:

Atragem atenţia factorilor interesaţi că orice soluţie pe piaţa energiei care presupune majorarea costurilor plătite de industrie, de marii consumatori, îi împinge pe aceştia în incapacitate de plată, cu consecinţe dezastruoase asupra economiei naţionale şi, în ultimă instanţă, a securităţii şi stabilităţii statului.

Azi România a avut (din nou) cel mai mare preţ la electricitate din Europa, 709 euro/MWh.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!