13.5 C
București
marți, octombrie 3, 2023

Energie – Rafinăriile Lukoil din România și Bulgaria vor fi conduse de la Geneva – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Lukoil, care nu este sub sancțiunile UE, explorează și posibilitatea de a vinde rafinăria ISAB de 300.000 de barili pe zi din Sicilia, au spus alte persoane care cunosc acest proiect.

Fabrica a preluat petrolul din Urali din Rusia, dar riscă să nu poată obține țiței odată ce interdicția UE privind fluxurile pe mare va intra în vigoare la 5 decembrie.

Multe firme și bănci europene și-au redus deja expunerea la petrolul rusesc de teamă să nu se supună sancțiunilor sau să-și afecteze reputația în urma invaziei Ucrainei de către Moscova.

Rafinăriile Lukoil din România și Bulgaria vor fi conduse de o sucursală comercială de la Geneva, care le va aproviziona cu petrol non-rus în încercarea de a limita impactul sancțiunilor UE.

Cel mai mare producător privat de petrol al Rusiei și-ar putea restructura filiala comercială, Litasco SA, prin crearea a două sucursale, una cu sediul la Geneva și cealaltă în Dubai, au spus surse apropiate discuțiilor, potrivit swissinfo.ch și preluată de Adevarul.

Lukoil, care nu este sub sancțiunile UE, explorează și posibilitatea de a vinde rafinăria ISAB de 300.000 de barili pe zi din Sicilia, au spus alte persoane care cunosc acest proiect. Fabrica a preluat petrolul din Urali din Rusia, dar riscă să nu poată obține țiței odată ce interdicția UE privind fluxurile pe mare va intra în vigoare la 5 decembrie. Creditorii au întrerupt finanțarea care ar permite Lukoil să cumpere alte provizii, potrivit sursei citate.

Reprezentanții Lukoil nu au răspuns solicitărilor de comentarii, în timp ce Litasco a refuzat să comenteze.

Comercianții de petrol depind de liniile de credit pentru a cumpăra mărfuri. Multe firme și bănci europene și-au redus deja expunerea la petrolul rusesc de teamă să nu se supună sancțiunilor sau să-și afecteze reputația în urma invaziei Ucrainei de către Moscova.

Filiala Lukoil de la Geneva va gestiona rafinăriile din România și Bulgaria
Litasco a cumpărat și vândut aproximativ 4 milioane de barili de țiței și combustibil rafinat pe zi în 2019, potrivit site-ului său, ceea ce îl face unul dintre cei mai mari comercianți de petrol din lume.

Conform planului pentru sucursala comercială, biroul de la Geneva s-ar numi „Litasco West”. Ar continua să se aprovizioneze cu țiței non-rus și să conducă alte rafinării europene în Bulgaria și România, precum și să mențină o acțiune minoritară în instalația din Zeeland, operată de TotalEnergies SE, în Țările de Jos.

Biroul din Dubai, cunoscut sub numele de Litasco Orientul Mijlociu, va fi responsabil de tranzacționarea cu petrol rusesc și de gestionarea operațiunilor din Asia, inclusiv biroul companiei din Singapore, au spus oamenii.

Deși unitatea din Dubai va continua să fie în cele din urmă deținută de Lukoil, nu este clar dacă acționariatul brațului de la Geneva se va schimba, au spus aceștia. Elveția a urmat UE în impunerea unor restricții din ce în ce mai stricte asupra unor mărfuri, bănci și persoane considerate apropiate de Kremlin.

Litasco și-a mutat deja o mare parte din afacerile sale comerciale în Dubai, unde numărul de angajați a crescut la aproximativ 40 de la 10 înainte de invazia Rusiei.

Dubai, destinație de top pentru ruși

Dubai a devenit o destinație de top pentru indivizii ruși și companiile care doresc să se mute în străinătate. Emiratele Arabe Unite, din care Dubai este principalul centru de afaceri, nu au urmat Europa și SUA sancționând Rusia. Este, de asemenea, atractiv din cauza impozitelor mici.

ISAB, lângă orașul Syracuse și una dintre cele mai mari rafinării din Europa, a atras interesul unor potențiali cumpărători, inclusiv Onex Holding din Dubai și fondul american Crossbridge Energy Partners, au spus sursele.

Nu este clar dacă oricare dintre licitații progresează, au spus ei. Onex Holding nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii, în timp ce un purtător de cuvânt al Crossbridge a refuzat să comenteze.

Guvernul italian monitorizează îndeaproape situația rafinăriei pe măsură ce embargoul din 5 decembrie se apropie. ISAB furnizează aproximativ un sfert din produsele combustibile italiene și are peste 3.000 de angajați direct și indirect. Totuși, în martie, guvernul a declarat că nu intenționează să naționalizeze fabrica.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!