15.4 C
București
vineri, mai 20, 2022

Energie – “Reduceți viteza şi limitaţi încălzirea” – Richard Branson spune că cetăţenii şi guvernele ar trebui să limiteze consumul de energie pentru a ajuta la încheierea războiului din Ucraina – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

„Dacă putem reduce dependența Occidentului de combustibil, să zicem cu doar 10%, asta va elibera aproximativ trei miliarde de barili de combustibil.

Va fi suficient pentru a ne asigura că țări precum Germania nu mai trebuie să importe”, a spus el, referindu-se la dependența țărilor europene de energia rusă.

Uniunea Europeană este deosebit de dependentă, importând 45% din gazul său din Rusia în 2021, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie.

  • Fondatorul Virgin Group a declarat miercuri pentru CNBC că indivizii, companiile și guvernele trebuie să își joace rolul pentru a reduce dependența de energia rusă.

  • Mici sacrificii personale ar duce la reducerea cererii, la scăderea prețurilor și ar ușura criza costului vieții, a spus el.

 

Fondatorul Virgin Group, Richard Branson, a cerut miercuri indivizilor și guvernelor să limiteze viteza de conducere și încălzirea, în încercarea de a reduce dependența de energia rusă și de a pune capăt războiului din Ucraina, potrivit CNBC.

Antreprenorul miliardar a declarat pentru CNBC că micile sacrificii personale ar putea reduce cererea de energie din Rusia, determinând micşorarea prețurilor și ușurarea crizei costului vieții.

„Este foarte important să scăpăm de dependența noastră de petrol, gaze și cărbune rusești și trebuie să facem asta imediat”, a spus Branson pentru Rosanna Lockwood de la CNBC.

„Dacă putem reduce dependența Occidentului de combustibil, să zicem cu doar 10%, asta va elibera aproximativ trei miliarde de barili de combustibil. Va fi suficient pentru a ne asigura că țări precum Germania nu mai trebuie să importe”, a spus el, referindu-se la dependența țărilor europene de energia rusă.

Prețul petrolului ar scădea dramatic și nu ar trebui să continuăm să trimitem cecuri lui Putin.
Richard Branson
FONDATOR, GRUP VIRGIN

Rusia este o sursă majoră de energie pentru consumatorii din întreaga lume. Uniunea Europeană este deosebit de dependentă, importând 45% din gazul său din Rusia în 2021, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie.

Cu toate acestea, invazia neprovocată de către Rusia a Ucrainei la începutul acestui an a pus sub semnul întrebării această dependență. Pe măsură ce guvernele au încercat să-și reducă dependența de importurile rusești de energie – care sunt văzute ca finanțând cufărul de război al președintelui Vladimir Putin – prețurile au crescut pe măsură ce oferta globală se luptă să acopere cererea.

Prețurile petrolului au crescut miercuri dimineața, contractele futures pe țițeiul Brent tranzacționându-se la aproximativ 108,23 USD pe baril, la ora 14:00, ora Londrei.

Reduceți viteza şi limitaţi încălzirea

Printre sugestiile lui Branson pentru reducerea consumului individual de energie au fost reducerea utilizării încălzirii centrale și a aerului condiționat de uz casnic cu 1% și reducerea vitezei de conducere cu 10%.

Guvernele ar putea, de exemplu, să reducă limita națională de viteză de la 70 [mile pe oră] la 60 pentru anul următor „pentru a sprijini Ucraina”, a spus el.

„Cererea de combustibil va scădea dramatic și, prin urmare, prețul combustibilului va scădea drastic și, prin urmare, costul vieții va scădea dramatic”, a spus el.

Între timp, întreprinderile pot găsi alte modalități de a limita consumul de energie, a spus Branson.

Companiile aeriene precum firma sa Virgin Atlantic – care au fost puternic afectate de creșterea costurilor energiei, deoarece încearcă să profite de o renaștere a călătoriilor post-pandemie – ar putea reduce anumite rute neprofitabile. „Dacă sunteți o companie aeriană, poate [tăiați] câteva rute care nu câștigă mulți bani”, a spus Branson.

„[Dacă] aţi răspândi măsurile în toate întreprinderile şi în toată lumea, preţul petrolului ar scădea dramatic şi nu ar trebui să continuăm să trimitem cecuri lui Putin”, a adăugat el.

Branson a spus că propunerile sale reprezintă punctele de vedere ale unui grup de lideri de afaceri, cunoscut sub numele de Echipa B.

Organizaţia nonprofit, fondată de Branson şi Jochen Zeitz în 2012, încearcă să obţină ”responsabilitate în afaceri”, potrivit site-ului său web, şi îi are printre membrii săi pe Marc Benioff şi Arianna Huffington.

Comentariile urmează unei postări pe blog publicată mai devreme miercuri, în care Branson a avertizat ţările occidentale că au trimis ”miliarde de dolari Rusiei pentru combustibili fosili”.

Unii observatori de piaţă au sugerat că o reducere rapidă a consumului de energie din Rusia ar duce la destabilizarea în continuare a preţurilor energiei, deja volatile. Branson, totuşi, a sugerat că ar avea efectul opus, susţinând preţurile, asistând în acelaşi timp ţările în tranziţia către surse de energie mai curate.

”Revoluţia energiei curate are loc şi se va întâmpla mult mai rapid decât dacă acest război nu s-ar întâmpla. Dar, între timp, putem beneficia de preţuri mai mici la petrol”, a spus el.

Virgin Atlantic a schiţat anterior planuri de a obţine emisii nete de carbon zero până în 2050.

Branson nu a oferit nicio actualizare a acestui program, miercuri. Branson s-a confruntat în trecut cu reacţii negative din cauza angajamentului său de a combate schimbările climatice, din partea criticilor care spun că este prea concentrat pe industriile puternic dependente de energie, cum ar fi călătoriile în spaţiu.

El a replicat că astfel de eforturi creează locuri de muncă şi ”pot face spaţiul accesibil cu o fracţiune din costul de mediu din trecut”.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!