6.1 C
București
luni, decembrie 9, 2024

Energie – Renovatio e-charge va instala 242 de staţii de încărcare a maşinilor electrice în România cu bani de la UE – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cea mai vastă reţea de staţii de încărcare a maşinilor electrice din România, Renovatio e-charge, primeşte un grant de 9,5 milioane de euro de la Uniunea Europeană (UE) pentru construcţia pe plan naţional a unui număr de 242 de noi astfel puncte de mare putere...

Astfel, Agenţia Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură şi Mediu (CINEA) a semnat, recent, acordurile de finanţare cu membrii Consorţiului Expand-E (EXpanding Performance and Network Density – Electric), din care face parte şi Renovatio e-charge.

“Consorţiul Expand-E instalează în perioada iunie 2022 – iunie 2025, în peste 450 de locaţii, din 22 de state membre UE, un total de 2.100 de puncte de încărcare (150 – 350kW), destinate vehiculelor electrice uşoare şi grele de transport marfă.

Cea mai vastă reţea de staţii de încărcare a maşinilor electrice din România, Renovatio e-charge, primeşte un grant de 9,5 milioane de euro de la Uniunea Europeană (UE) pentru construcţia pe plan naţional a unui număr de 242 de noi astfel puncte de mare putere.

Astfel, Agenţia Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură şi Mediu (CINEA) a semnat, recent, acordurile de finanţare cu membrii Consorţiului Expand-E (EXpanding Performance and Network Density – Electric), din care face parte şi Renovatio e-charge.

“Consorţiul Expand-E instalează în perioada iunie 2022 – iunie 2025, în peste 450 de locaţii, din 22 de state membre UE, un total de 2.100 de puncte de încărcare (150 – 350kW), destinate vehiculelor electrice uşoare şi grele de transport marfă. UE finanţează acest proiect prin acordarea unui grant în valoare totală de 70 de milioane de euro, din care 9,5 milioane de euro revin României”, a declarat Alexandru Teodorescu, managing partner al Renovatio e-charge.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, AGERPRES, în cadrul proiectului european Expand-E, Renovatio e-charge va instala 222 de puncte de încărcare de mare putere, de minimum 150 kW, dedicate vehiculelor electrice uşoare, precum şi 20 de puncte de încărcare, cu o putere de cel puţin 350 kW, destinate vehiculelor electrice de transport greu (camioane, autobuze şi autocare), în 53 de locuri, de-a lungul coridoarelor principale ale reţelei TEN-T din România.

Toate staţiile de încărcare vor fi publice, accesibile 24/7, interconectate cu ceilalţi membri ai proiectului, precum şi cu alţi operatori de servicii de mobilitate, prin intermediul soluţiilor de roaming. De asemenea, toate staţiile vor fi dotate cu terminale de plată, care vor permite utilizatorilor să încarce direct, fără înregistrare prealabilă sau contract comercial, a precizat Teodorescu.

“Grantul UE a atras şi capital privat, iar proiectul a securizat, de asemenea, un împrumut de 30 de milioane de euro de la o bancă europeană, precum şi capital de lucru adiţional de la membrii consorţiului şi câteva instituţii financiare. Aceste lucruri subliniază atât capacitatea sectorului privat de a cataliza investiţii adiţionale, cât şi încrederea investitorilor în proiect şi în creşterea pieţei vehiculelor electrice. Adiţional, Comisia Europeană a selectat pentru finanţare proiectul Expand-E Ungaria, care presupune implementarea a 42 puncte de încărcare în 7 locaţii din Ungaria, completând astfel verigile lipsă ale proiectului global Expand-E şi asigurând acoperirea a 23 state membre UE”, se arată în comunicatul citat.

Renovatio e-charge este parte din ecosistemul de companii Renovatio care au o experienţă de peste 18 ani în industria locală a regenerabilelor şi derulează proiecte în state, precum România, Portugalia şi Columbia, respectiv activităţi pe pieţe ca Polonia, Bulgaria, Grecia, Republica Moldova sau Italia.

Compania administrează, în prezent, cea mai mare reţea de încărcare a maşinilor electrice, care cuprinde peste 655 de puncte de încărcare, la nivel naţional.

Proiectul Expand-E reprezintă un efort coordonat, multinaţional, de extindere a punctelor de încărcare pentru vehiculele electrice într-o reţea cu adevărat de mare putere, de-a lungul coridoarelor pan-europene, de la Marea Baltică la Marea Mediterană şi de la Marea Neagră la Oceanul Atlantic.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!