2.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Energie – Restart Energy implementează un proiect solar în valoare de 360.000 euro pentru compania Avastar – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Investiție în valoare de 360.000 euro, amortizată în 3 ani 140 de panouri, construite pe o suprafață de 3.400 mp, cu o putere de 570kWp Energia solară produsă acoperă 22% din consumul companiei Proiectul solar va produce 17,8 mil kWH, în 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor de 4.450.000 euro și o diminuare a emisiilor de CO2 cu 13.350 tone Fotogeneratorul voltaic va fi montat pe acoperișul abatorului Avastar, din Liteni, județul Suceava Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică și gaze naturale de pe piața locală, anunță semnarea unui contract în valoare 360.000 de euro cu firma Avastar, pentru instalarea unui fotogenerator voltaic cu o putere de 570 kWp..

  • Investiție în valoare de 360.000 euro, amortizată în 3 ani

  • 140 de panouri, construite pe o suprafață de 3.400 mp, cu o putere de 570kWp

  • Energia solară produsă acoperă 22% din consumul companiei

  • Proiectul solar va produce 17,8 mil kWH, în 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor de 4.450.000 euro și o diminuare a emisiilor de CO2 cu 13.350 tone

  • Fotogeneratorul voltaic va fi montat pe acoperișul abatorului Avastar, din Liteni, județul Suceava

 

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică și gaze naturale de pe piața locală, anunță semnarea unui contract în valoare 360.000 de euro cu firma Avastar, pentru instalarea unui fotogenerator voltaic cu o putere de 570 kWp.

Proiectul presupune instalarea a 1.140 de panouri foltaice, pe o suprafață de 3.400 mp, pe acoperișul abatorului Avastar din Liteni, județul Suceava. Generatorul fotovoltaic va produce 17,8 mil kWH, în următorii 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia electrică de 4.450.000 euro. Astfel, investiția companiei în valoare de 360.000 de euro va fi amortizată în 3 ani.

Proiectul acoperă 22% din necesarul de energie al Avastar și presupune o reducere a amprentei emisiilor de carbon ale companiei cu 13.350 tone, în următorii 25 de ani.

„Luând în considerare un cost mediu de producție a energiei electrice de 25 EuroMWh pe o perioadă de 30 de ani, durata de viață garantată a unui sistem fotovoltaic, rezultă o economie de peste 75%”, spune Armand Domuta, General Manager Restart Energy

„Construcţia acestei centrale foto­voltaice reprezintă un pas important pentru noi. Energia verde este viitorul și cu cât înțelegem mai repede acest lucru cu atât va fi mai bine pentru noi toți și pentru viitorul planetei. Implementarea generatorului fotovoltaic ne ajută să eficientizăm costurile de producție și să acționăm sustenabil, în acord cu viziunea de dezvoltare a companiei pe termen lung”, declară Vasile Pleșca, Proprietar și Administrator Avastar.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali. În februarie 2021, Restart Energy a lansat prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

În luna septembrie 2021, după 4 ani de dezvoltare, Restart Energy a lansat o platformă bazată pe tehnologie proprie de certificare pe blockchain atât a amprentei de carbon, cât și a dioxidului de carbon evitat a fi eliminat în atmosferă, precum și de tranzacționare directă între participanți a atributelor de mediu și a energiei regenerabile.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!