1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Energie – Richard König, CEO, Enery Power: Avem în dezvoltare 1.500 MW în parcuri solare, inclusiv proiecte de stocare. România este acum unul dintre cele mai bune locuri pentru energia verde – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Richard König, CEO, Enery Power: Avem în dezvoltare 1.500 MW în parcuri solare, inclusiv proiecte de stocare.

♦ Enery Power Holding, compania din Austria ce a finalizat recent achiziţia unui portofoliu de 6 proiecte de energie verde, 81 MW, în România, spune că are un plan de investiţii de 1 mld.

euro pentru piaţa locală, miza fiind proiectele solare ♦ Principalul finanţator al Enery este Three Seas Initiative Investment Fund (3SIIF), fond în care consultanţii de investiţii sunt britanicii de la Amber Infrastructure.

Richard König, CEO, Enery Power: Accesul la energie ieftină şi verde va fi un avantaj competitiv pentru orice ţară. Industria se va duce în zonele în care energia este ieftină. România are şansa de a redeveni un exportator net de energie, dar şi o ţară mai industrializată prin asigurarea accesului în bandă la energia regenerabilă. Iar pentru asta este necesară o reţea puternică, care să permită conectarea proiectelor şi stabilitatea pe termen lung a cadrului de reglementare.

♦ Enery Power Holding, compania din Austria ce a finalizat recent achiziţia unui portofoliu de 6 proiecte de energie verde, 81 MW, în România, spune că are un plan de investiţii de 1 mld. euro pentru piaţa locală, miza fiind proiectele solare ♦ Principalul finanţator al Enery este Three Seas Initiative Investment Fund (3SIIF), fond în care consultanţii de investiţii sunt britanicii de la Amber Infrastructure.

În timp ce unii investitori îşi lichidează poziţiile din România, cum este cazul italienilor de la Enel, alţii apasă pedala extinderii. Acesta este cazul austriecilor de la Enery Power Holding, prezenţi pe pieţele din Austria, Estonia, Slovenia sau Polonia, care au finalizat recent preluarea unui portofoliu de 6 proiecte de energie verde în România, cu o capacitate totală de 81 MW.

„România este în acest moment unul dintre cele mai bune locuri în care să investeşti în energia verde, având mult teren disponbil pentru dezvoltarea de proiecte solare. Avem în dezvoltare 1.500 MW în parcuri solare, capacitate în care sunt incluse şi proiecte de stocare”, spune Richard König, CEO, Enery Power. Portofoliul deja cumpărat de la canadienii de la Jade Power Trust include două proiecte eoliene, două solare şi două hidrocentrale.

„Suntem prezenţi pe piaţa din România din 2019. Unul dintre aceste proiecte preluate este parcul eolian Dorobanţu, pentru care avem un contract pe termen lung de vânzare a energiei semnat cu OMV Petrom.” Parcul eolian Dorobanţu, de 45 MW, a aparţinut OMV Petrom, aceasta fiind prima investiţie în energia verde realizată de compania petrolieră. În 2017, OMV Petrom a decis să renunţe la energie eoliană vânzând parcul, dar firma a anunţat recent că vrea ca până la finalul acestei decade să aibă un portofoliu de energie solară de circa 1.000 MW.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!