28 C
București
vineri, septembrie 29, 2023

Energie – Romgaz a vândut gaze în valoare de 1,7 miliarde de lei către Engie, pe o perioadă de şase luni. Compania nu menţionează cantitatea de gaze – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Romgaz a vândut gaze în valoare de 1,7 miliarde de lei către Engie, pe o perioadă de şase luni.

Romgaz (simbol bursier SNG), producător şi furnizor de gaze naturale controlat de statul român prin Ministerul Energiei, a anunţat pe 27 octombrie încheierea a trei tranzacţii cu Engie România, Electrocentrale Bucureşti şi E.ON Energie România, reiese dintr-un raport de la Bursa de Valori Bucureşti.

Compania a vândut gaze în valoare de 1,7 miliarde de lei către francezii de la Engie, cel mai mare distribuitor şi furnizor local de gaz natural.

Romgaz (simbol bursier SNG), producător şi furnizor de gaze naturale controlat de statul român prin Ministerul Energiei, a anunţat pe 27 octombrie încheierea a trei tranzacţii cu Engie România, Electrocentrale Bucureşti şi E.ON Energie România, reiese dintr-un raport de la Bursa de Valori Bucureşti.

Compania a vândut gaze în valoare de 1,7 miliarde de lei către francezii de la Engie, cel mai mare distribuitor şi furnizor local de gaz natural. Contractul de vânzare-cumpărare este pentru perioada cuprinsă între 1 octombrie 2020 şi 31 martie 2023, deci şase luni. Romgaz nu a menţionat cantitatea de gaze în documentul de la BVB.

Totodată, contractul încheiat cu Electrocentrale Bucureşti, principalul furnizor de agent termic pentru sistemul centralizat de încălzire din Capitală, are o valoare de 93,5 milioane de lei şi menţionează intervalul 1 septembrie 2022 – 31 octombrie 2023.

De asemenea, societatea de stat a anunţat că a vândut gaze către grupul german E.ON Energie România, companie parte a grupului german E.ON, specializată în furnizarea de utilităţi. Contractul valorează 3,1 milioane de lei şi a fost încheiat doar pentru luna noiembrie 2022.

Cantitatea de gaze nu a fost dezvăluită nici în cazul ultimelor două contracte. Valoarea cumulată dintre noile tranzacţii şi cele încheiate anterior, pe o perioadă de 12 luni, „depăşeşte pragul de semnificaţie de 5% din valoarea activelor nete aferente anului financiar 2021”, se arată în document.

Romgaz, a doua cea mai valoroasă companie de la BVB, a avut un profit net de 1,7 miliarde de lei în S1/2022, în creştere cu 127% faţă de anul trecut, în timp ce afacerile au urcat de trei ori la 7,5 miliarde de lei, conform raportului semestrial. Societatea va raporta rezultatele aferente primelor nouă luni din 2022 pe 14 noiembrie.

Săptămâna trecută, Romgaz a semnat un memorandum de înţelegere cu compania azeră Socar pentru a porni un studiu de fezabilitate prin care să identifice posibilitatea construirii unui terminal de gaz  natural lichefiat la Marea Neagră.

Joi după-amiaza, acţiunile SNG creşteau cu 0,26%, pe fondul unui rulaj de 285.500 de lei. Compania este pe minus cu 0,26% de la începutul anului, pe tranzacţii de 485 de milioane de lei.  Romgaz afişează o capitalizare de 15 miliarde de lei, conform BVB.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!