3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Energie – Rusia arde în cadrul uzinei de la Portovaia cantități de gaze naturale în valoare de 8,4 milioane de lire sterline pe zi, în contextul în care livrarea gazelor către Germania este limitată – Sinteza

4 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Rusia arde în cadrul uzinei de la Portovaia cantități mari de gaze naturale, în valoare de 8,4 milioane de lire sterline pe zi, pe care anterior le-ar fi exportat în Germania, în timp ce costurile energiei cresc în Europa, relatează BBC, citat de The Guardian.

Potrivit BBC News, care a citat o analiză a companiei norvegiene de cercetare energetică Rystad Energy, o uzină din apropierea graniței Rusiei cu Finlanda arde în fiecare zi cărbune cu o valoare estimată de 8,4 milioane de lire sterline, scrie News.ro. Oamenii de știință sunt îngrijorați de cantitățile de dioxid de carbon și funingine pe care noua uzină de gaz natural lichefiat (GNL) de la Portovaia, la nord-vest de Sankt Petersburg, le emite.

Rusia arde în cadrul uzinei de la Portovaia cantități mari de gaze naturale, în valoare de 8,4 milioane de lire sterline pe zi, pe care anterior le-ar fi exportat în Germania, în timp ce costurile energiei cresc în Europa, relatează BBC, citat de The Guardian.

Potrivit BBC News, care a citat o analiză a companiei norvegiene de cercetare energetică Rystad Energy, o uzină din apropierea graniței Rusiei cu Finlanda arde în fiecare zi cărbune cu o valoare estimată de 8,4 milioane de lire sterline, scrie News.ro.

Oamenii de știință sunt îngrijorați de cantitățile de dioxid de carbon și funingine pe care noua uzină de gaz natural lichefiat (GNL) de la Portovaia, la nord-vest de Sankt Petersburg, le emite. Uzina se află în apropierea unei stații de compresoare de lângă gazoductul Nordstream 1, care transportă gaze către Germania.

Cetățenii finlandezi au declarat că au văzut o flacără mare la începutul acestei veri, iar cercetătorii au observat o creștere semnificativă a căldurii provenite din instalație. În timp ce arderea gazului este un proces normal în industrie, cercetătorii au spus că amploarea la care gazul este ars în cadrul uzinei a fost fără precedent.

”Nu am văzut niciodată o uzină de GNL care să arunce atât de multe flăcări”, a declarat doctorul Jessica McCarty, expert în date satelitare de la Universitatea Miami din Ohio.

”Începând cu luna iunie, am văzut această flacără uriașă și pur și simplu nu a dispărut. A rămas anormal de sus”, a conchis ea.

”Observăm aceste erupții de mult timp, ceea ce arată măsurile pe care le-am luat până acum, ceea ce înseamnă că am redus consumul de gaze din Rusia de la peste 50% la aproximativ 10%. Pentru că nu au alte locuri unde să-și vândă gazul, trebuie să-l ardă”, a declarat ambasadorul Germaniei în Marea Britanie, Miguel Berger, pentru programul Today.

Întrebat despre consecințele pentru mediu ale trecerii la cărbune, Berger a spus: ”Vorbim aici despre măsuri de urgență absolută – permiteți-mi să spun că provocările pe care le-ați descris, respectiv creșterea plafonului de preț (în Marea Britanie) sunt foarte asemănătoare cu ceea ce avem în Germania, cu toții ne confruntăm cu aceleași provocări. Nu trebuie să uităm că Putin testează cu adevărat hotărârea țărilor occidentale”.

Întrebat dacă este înțelept să se semneze acorduri energetice cu ”liderii autocrați”, Berger a spus că ”nu există altă opțiune”, dar că trebuie grăbită tranziția energetică.

De asemenea, el a mai precizat că o măsură temporară ar fi reconectarea unor centrale pe bază de cărbune, discuție care este în curs de desfășurare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!