1.7 C
București
luni, decembrie 6, 2021

Energie – Rusia ține sub control piața europeană a gazelor, în pofida angajamentelor lui Putin – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Comenzile germane de gaze prin gazoductul Yamal-Europe indică o mică creștere a livrărilor începând de luni, deși la licitațiile de duminică nu a fost rezervată capacitate suplimentară pentru a ajunge o cantitate mai mare de gaze naturale în Europa... Aceste evoluții sunt dezamăgitoare pentru traderi, după ce Kremlinul a dat asigurări că Gazprom își menține angajamentul de a începe să livreze o cantitate mai mare de gaze naturale Europei din 8 noiembrie.

Președintele rus Vladimir Putin a promis Europei mai multe gaze începând de luni, dar până acum nu sunt semne că se va vedea o îmbunătățire a livrărilor, transmite Bloomberg.

Comenzile germane de gaze prin gazoductul Yamal-Europe indică o mică creștere a livrărilor începând de luni, deși la licitațiile de duminică nu a fost rezervată capacitate suplimentară pentru a ajunge o cantitate mai mare de gaze naturale în Europa, scrie Agerpres.

Aceste evoluții sunt dezamăgitoare pentru traderi, după ce Kremlinul a dat asigurări că Gazprom își menține angajamentul de a începe să livreze o cantitate mai mare de gaze naturale Europei din 8 noiembrie, când se va finaliza procesul de umplere a depozitelor interne.

O treime din gazele naturale consumate de Europa provin din Rusia. Prețurile gazelor naturale au crescut cu peste 300% anul acesta, în timp ce Europa a început sezonul rece cu cele mai scăzute stocuri din peste un deceniu.

Conform datelor de pe site-ul operatorului de rețea Gascade, comenzile germane de gaze prin gazoductul Yamal-Europe pentru a fi livrate luni prin punctul de intrare Mallnow încă sunt sub nivelul de joi și la doar o cincime din nivelul normal. Deși actualele fluxuri ar putea diferi, datele sunt primul semn că Rusia își menține controlul asupra piețelor gazelor din Europa.

“Dacă Rusia face ceea ce a spus Putin că va face, atunci va fi o mare ușurare. Dacă de luni nu va veni o cantitate suplimentară de gaze, vom vedea o creștere semnificativă a prețurilor”, a apreciat Frank van Doorn, director de tranzacționare la Vattenfall.

Recent, Gazprom a dat asigurări că îndeplinește deplin solicitările clienților săi din Europa, iar “fluctuațiile înregistrate la cererea de gaze rusești depind de necesitățile actuale ale cumpărătorilor”.

Cererea de gaze naturale a crescut pe măsură ce revenirea economiei din pandemie a condus la stocuri mai mici de gaze și la o competiție acerbă pentru livrări din partea cumpărătorilor asiatici. De exemplu, China vrea să cumpere cantități mai mai de gaze lichefiate, chiar dacă prețurile sunt la un nivel record, înaintea debutului sezonului de iarnă. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!