0.8 C
București
duminică, februarie 5, 2023

Energie – Senatorul PNL Ion Iordache, reacție la acuzațiile deputatului PSD Mihai Weber: “Domnilor de la PSD, lăsați vorbitul fără rost și atacurile neloiale la adresa celor care chiar au un merit în salvarea Complexului Energetic Oltenia” – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

✅Dacă e să fim corecți, guvernele PNL și ministrul ăsta de la energie, pe care-l tot atacă PSD, au salvat de la faliment compania printr-o infuzie masivă de 1 miliard de euro de la bugetul de stat pentru achiziția de certificate de CO2 și prin aprobarea altui miliard de euro pentru investiții în Gorj și Dolj.

Senatorul PNL Ion Iordache reacționează la acuzațiile aduse de deputatul PSD Mihai Weber, spunând că sunt neloiale atacurile la adresa celor care chiar au un merit în salvarea Complexului Energetic Oltenia, precizând că Ministrul Energiei a spus ferm că nu se închide nicio centrală pe cărbune, dar social democrații insistă să-și asume merite, deși n-au mișcat un deget.

Ion Iordache a scris pe Facebook:

“𝐃𝐞𝐦𝐚𝐠𝐨𝐠𝐢𝐚 𝐏𝐒𝐃 𝐧𝐮 𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐢𝐦𝐢𝐭𝐞!
👎Domnilor de la PSD, lăsați vorbitul fără rost și atacurile neloiale la adresa celor care chiar au un merit în salvarea Complexului Energetic Oltenia!

✅La Tg-Jiu, Ministrul Energiei a spus ferm că nu se închide nicio centrală pe cărbune, dar social democrații insistă să-și asume merite, deși n-au mișcat un deget.

◾În disperarea lor pentru imagine, PSD-iștii uită un lucru: când au fost la guvernare nu au făcut nicio expropriere, au ținut fronturile de lucru blocate și au lăsat compania să se împrumute la bănci și să se descurce cu plata certificatelor!

✅Dacă e să fim corecți, guvernele PNL și ministrul ăsta de la energie, pe care-l tot atacă PSD, au salvat de la faliment compania printr-o infuzie masivă de 1 miliard de euro de la bugetul de stat pentru achiziția de certificate de CO2 și prin aprobarea altui miliard de euro pentru investiții în Gorj și Dolj.

Domnule Weber, dacă v-ați hotărât, în sfârșit, să faceți ceva concret pentru gorjeni, nu veșnica dumneavoastră vrăjeală:
🔸rezolvați problema legii 197 la Ministrul PSD al Muncii, domnul Budăi!
🔸demarați lucrările la drumul expres, finalizați centura și modernizați drumul Tg-Jiu- Drăgășani, că am votat toți, există fondurile și totul ține de Ministrul PSD al Transporturilor, domnul Grindeanu!
𝐏𝐒𝐃, 𝐡𝐚𝐢 𝐬̦𝐢 𝐥𝐚 𝐭𝐫𝐞𝐚𝐛𝐚̆, 𝐧𝐮 𝐝𝐨𝐚𝐫 𝐬𝐚̆ 𝐯𝐚̆ 𝐟𝐚𝐜𝐞𝐭̦𝐢 𝐢𝐦𝐚𝐠𝐢𝐧𝐞 𝐩𝐞 𝐜𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐞𝐬𝐜 𝐚𝐥𝐭̦𝐢𝐢!”

Anterior, deputatul Mihai Weber a scris pe Facebook:

“Ministrul Energiei, Virgil Popescu, OBLIGAT să amâne închiderea unor capacități energetice!
Victorie importantă a Partidului Social Democrat în Parlamentul European, privind aprobarea unui mecanism de modificare a PNRR !
Planul de Redresare și Reziliență POATE FI MODIFICAT, ținând cont de efectele conflictului din Ucraina și de crizele conexe, în acord cu nevoile urgente ale României! Cea mai mare problemă o constituie ENERGIA! Acum, ministrul Energiei nu mai are nicio explicație în fața românilor și este obligat să renegocieze cu Comisia Europeană noile termene de închidere a capacităților energetice existente.
De asemenea:
– eliminarea plafonului de 9,4% din PIB destinat pensiilor, care i-ar fi condamnat pe pensionarii României la sărăcie pentru 50 de ani de acum încolo;
-0 lei pentru irigații în Agricultură;
-0 spitale noi propuse a fi construite în regiunea Olteniei, în capitolul Sănătate
sunt doar câteva exemple de capitole care ar trebui ajustate.

Încă de acum trei ani, de când fosta guvernare a elaborat PNRR-ul, PSD a susținut tot timpul că acesta s-a întocmit pe premise greșite, neținându-se cont de realitățile din țară.
Domnule Virgil Popescu, vă invit să vă faceți bagajele și sa luați primul avion spre Bruxelles, unde aveți de modificat capitolul de Energie din PNRR”.

Toma Petcu, reacție la atacul lui Daniel Zamfir: PNL s-a luptat să păstreze tarifele mici pentru consumatorii casnici și tarife sustenabile pentru mediul de afaceri; unitățile de producție de energie pe cărbune au fost salvate de la faliment de PNL și Virgil Popescu

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!