28.2 C
București
vineri, septembrie 29, 2023

Energie – Statul german va plăti factura la gaze pe luna decembrie pentru toate gospodăriile şi întreprinderile mici şi mijlocii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Din martie 2023 până la sfârşitul lui aprilie 2024, gospodăriile private ar plăti 0,12 EUR pe kilowatt oră pentru 80% din consumul de gaz de anul trecut.

Industria va plăti de la 1 ianuarie 2023 până la sfârşitul lunii aprilie 2024 0,07 EUR pe kilowatt oră pentru 70% din utilizarea anului trecut.

Veronika Grimm, a spus că preţurile subvenţionate vor oferi o ”nouă normalitate” pe care companiile şi gospodăriile private ar putea să o planifice, fără a reveni în mod artificial la preţurile scăzute de dinainte de războiul Rusiei în Ucraina...

Statul german urmează să plătească factura la gaze pe luna decembrie pentru toate gospodăriile şi întreprinderile mici şi mijlocii, potrivit unei plafonări în două etape a preţurilor la energie, recomandat luni de un grup de experţi desemnat de Guvern, relatează The Guardian, potrivit news.ro.

În cadrul schemei, plata integrală din luna decembrie va fi urmată în primăvara viitoare de o schemă de subvenţii diferenţiate, menită să plafoneze facturile, dar să stimuleze oamenii să economisească energie.

Din martie 2023 până la sfârşitul lui aprilie 2024, gospodăriile private ar plăti 0,12 EUR pe kilowatt oră pentru 80% din consumul de gaz de anul trecut. Industria va plăti de la 1 ianuarie 2023 până la sfârşitul lunii aprilie 2024 0,07 EUR pe kilowatt oră pentru 70% din utilizarea anului trecut.
Copreşedintele grupului de experţi, dr. Veronika Grimm, a spus că preţurile subvenţionate vor oferi o ”nouă normalitate” pe care companiile şi gospodăriile private ar putea să o planifice, fără a reveni în mod artificial la preţurile scăzute de dinainte de războiul Rusiei în Ucraina, care a schimbat politica energetică a Germaniei.

”Preţul nu va scădea să revină la 7 cenţi în viitor. Nu vom primi gaz rusesc pentru mult timp”, a declarat ea.

Deşi o estimare exactă a costurilor este greu de stabilit, schema propusă în două etape ar putea costa aproximativ 90 de miliarde de euro, a declarat Siegfried Russwurm, membru al grupului de experţi şi preşedinte al Federaţiei Industrielor Germane.

La sfârşitul lunii septembrie, cancelarul Olaf Scholz a anunţat un ”scut defensiv” de 200 de miliarde de euro cu rolul de a proteja consumatorii de creşterea preţurilor energie, dar nu a explicat mai detaliat cum va funcţiona.

S-ar putea guvernul de coaliţie al cancelarului german Olaf Scholz să adopte măsurile recomandate de comisia de experţi, care este formată din 20 de membri ai industriei, sindicatelor şi mediului academic.

În schimb, există temeri că planul ar putea descuraja consumatorii să economisească gazul. În ciuda avertismentelor din partea guvernului, consumul de gaze în prima săptămână a lunii octombrie a crescut, în comparaţie cu anul trecut.

Pachetul de sprijin de 200 de miliarde de euro al lui Scholz a fost controversat în rândul altor state membre ale UE, Polonia acuzând Germania că ”distruge” piaţa internă a UE prin subvenţionarea propriilor afaceri în timp ce se opune unui plafon paneuropean în ceea ce priveşte preţul gazelor.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!