În Transelectrica, tinerii sunt parte din proiecte fabuloase, extrem de complexe și provocatoare, a transmis Ștefăniță Munteanu, CEO Transelectrica, tinerilor prezenți, ieri, la FEL Energy Summit 2023, eveniment organizat de Future Energy Leaders, într-o dezbatere despre cum sunt pregătiți viitorii lideri în domeniul energiei.
Ștefăniță Munteanu are încredere în rezultatele constructive ale simbiozei dintre capitalul uman experimentat și capitalul uman tânăr, în competențe, curaj și în puterea lui „împreună”, fiind convins că aceasta este cheia transformării sistemului energetic la nivel global: „Trecerea de la o generație la alta în Transelectrica s-a făcut lin. Colegii mei sunt lideri în domeniul energiei și beneficiem cu toții de experiența lor. Însă experiența nu înseamnă doar carieră, un loc de muncă și o vocație pentru asta. Între ele sunt multe alte etape.
Vorbesc aici și despre implicarea în proiecte complementare în care să valorificați idei fabuloase pe care le aveți. Experiența căpătată în proiecte de genul acesta nu poate fi căpătată într-o companie doar lucrând acolo. Mă refer nu doar la spiritul de antreprenoriat, ci mai ales la skill-ul de a te asocia cu ceilalți.
Eu nu mă îndoiesc de competențele profesioniștilor noștri. În Transelectrica, tinerii sunt parte din proiecte fabuloase, extrem de complexe și provocatoare.”
Aceasta a subliniat că este esențială colaborare foarte strânsă între mediul universitar și companiile din mediul economic real și din acest motiv, Transelectrica fiind un partener serios al universităților de profil din țară.
„Avem de foarte mult timp o colaborare cu Universitatea Politehnica din București, cu Universitatea Politehnica din Timișoara și nu numai. Rezultatele acestei colaborări pot fi întâlnite în multe arii. În primul rând, cel mai important este că parte dintre cei care au fost bursieri ai Transelectrica au rămas ca angajați în companie. Vorbim despre tineri de top. Aceasta este numai o mostră din ce poate face colaborarea dintre o companie puternică și mediul academic”, a adăugat Ștefăniță Munteanu.
CEO Transelectrica a completat: „Pentru că s-a pus accentul pe skill-uri, aș insista pe skill-urile sociale și pe modul în care ne raportăm la ceilalți. Și presupunem că toți cei care vin în fața noastră sunt profesioniști și foarte bine pregătiți. Este acel ceva care te determină să alegi o persoană și nu pe cealaltă. Să simți că sunt oameni de echipă. Cam despre asta este vorba”.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).