27.1 C
București
miercuri, mai 25, 2022

Energie – SUA recurg la rezervele strategice de petrol pentru a calma prețurile – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Administrația Biden ia în considerare să elibereze în următoarele luni până la 180 de milioane de barili de petrol din rezervele strategice, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, în condițiile în care Casa Albă încearcă să scadă prețul carburanților...

Luna aceasta, în urma conflictului dintre Rusia și Ucraina, cotația barilului de petrol Brent din Marea Nordului a urcat la aproximativ 139 dolari, cel mai ridicat nivel din 2008, dar joi în tranzacțiile din Asia a scăzut sub 108 dolari.

Rusia este unul dintre principalii producători de petrol, contribuind cu aproximativ 10% la piața globală.

Administrația Biden ia în considerare să elibereze în următoarele luni până la 180 de milioane de barili de petrol din rezervele strategice, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, în condițiile în care Casa Albă încearcă să scadă prețul carburanților.

Statele membre ale Agenției Internaționale a Energiei (IEA) se vor întâlni vineri pentru a decide să elibereze în mod coordonat petrol, a anunțat joi un purtător de cuvânt al Ministerului Energiei din Noua Zeelandă, scrie Agerpres.

“Cantitatea de petrol care ar urma să fie eliberată în mod coordonat nu a fost încă decisă. La reuniune se va stabili volumul total și va urma apoi alocarea pe țară”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ar fi a treia oară în ultimele șase luni când SUA eliberează petrol din rezervele sale strategice și ar fi cea mai cantitate de când s-au constituit rezervele.

În urma informațiilor, cotația barilului de petrol a scăzut cu peste cinci dolari.

Luna aceasta, în urma conflictului dintre Rusia și Ucraina, cotația barilului de petrol Brent din Marea Nordului a urcat la aproximativ 139 dolari, cel mai ridicat nivel din 2008, dar joi în tranzacțiile din Asia a scăzut sub 108 dolari.

Rusia este unul dintre principalii producători de petrol, contribuind cu aproximativ 10% la piața globală. Dar sancțiunile și reticența cumpărătorilor de a achiziționa petrol rusesc ar putea elimina aproximativ trei milioane de barili pe zi (bpd) de petrol rusesc de pe piață începând din aprilie, a estimat IEA.

Rusia exportă 4 – 5 milioane de barili pe zi.

Secretarul american al Energiei, Jennifer Granholm, a declarat săptămâna trecută că SUA și aliații din IEA discută din nou să elibereze în mod coordonat petrol din rezervele strategice.

La începutul lunii, statele membre ale Agenției Internaționale a Energiei au decis să elibereze 60 milioane de barili de petrol din rezervele lor strategice, pentru a calma prețurile. Jumătate din cantitatea totală a provenit de la rezerva strategică a SUA iar restul de la alte mari puteri industrializate, precum Japonia și Germania.

Agenția Internațională a Energiei este principalul organism de consiliere pe probleme energetice al celor mai dezvoltate 29 de state. Agenția a fost înființată ca răspuns la primul șoc petrolier din 1973 – 1974, pentru a coordona eliberarea de petrol din stocurile de rezervă.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!