4.4 C
București
marți, decembrie 7, 2021

Energie – Termoenergetica: Avem pierderi în rețea de 2.000 de tone de apă… – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Directorul general al operatorului sistemului centralizat de încălzire din Capitală Termoenergetica, Claudiu Crețu afirmă că sunt pierderi în rețea de 2.000 de tone de apă fierbinte pe oră și că soluția în acest caz este angajarea a aproximativ 200 de oameni... La ședința la care, alături de Crețu și de prefectul Capitalei, au participat și specialiști din Prefectură, au fost discutate și datoriile actuale ale Termoenergetica față de CET Grivița (aproximativ 10 milioane de lei) și VestEnergo (aproximativ 25 milioane de lei), alături de cele istorice, de 800 de milioane de euro din ultimii 10 ani..

Directorul general al operatorului sistemului centralizat de încălzire din Capitală Termoenergetica, Claudiu Crețu afirmă că sunt pierderi în rețea de 2.000 de tone de apă fierbinte pe oră și că soluția în acest caz este angajarea a aproximativ 200 de oameni, inclusiv sudori pentru repararea punctuală a țevilor. Compania nu poate, însă, angaja, fiind o companie cu pierderi. El a solicitat într-o discuție cu prefectul Capitalei Alexandra Văcaru modificarea legislației pentru ca o companie de utilitate publică, așa cum este Termoenergetica, să poată face angajări, pentru a remedia pierderile, să se redreseze și să poate acoperi serviciul public de alimentare cu energie termică în București.

”Avem pierderi în rețea de 2.000 de tone de apă fierbinte pe oră. Dincolo de irosire, de problemele financiare generate de aceasta și de pericolul surpării la care sunt expuse zone întregi din București, agentul termic nu poate ajunge până la capetele de rețea. Așa se face că bucureștenii din zone precum Tei și Colentina nu au apă și căldură la temperaturi optime. Soluția pentru reducerea acestor pierderi este angajarea mână de lucru, de aproximativ 200 de oameni, avem nevoie de sudori pentru repararea punctuală a țevilor. Dar legea mă oprește să fac asta. Sunt companie cu pierderi și nu pot angaja”, a explicat directorul general Claudiu Crețu în discuția cu prefectul Capitalei, Alexandra Vacaru, arată news.ro.

El a cerut o modificare legislativă pentru ca o companie de utilitate publică, așa cum este Termoenergetica, să poată face angajări, pentru a remedia pierderile, să se redreseze și să poate acoperi serviciul public de alimentare cu energie termică în București.

La ședința la care, alături de Crețu și de prefectul Capitalei, au participat și specialiști din Prefectură, au fost discutate și datoriile actuale ale Termoenergetica față de CET Grivița (aproximativ 10 milioane de lei) și VestEnergo (aproximativ 25 milioane de lei), alături de cele istorice, de 800 de milioane de euro din ultimii 10 ani.

”Șeful companiei municipale a precizat la Prefectură că, dacă nu plătesc aceste datorii, odată cu răcirea vremii, sute de mii de oameni vor sta în frig în propriile locuințe. Iar Termoenergetica nu are bani, Primăria Municipiului București (PMB) i-ar fi comunicat că este în aceeași situație, adică fără fonduri. În plus, PMB are datorii față de Termoenergetica, aproximativ 200 de milioane de lei, acestea reprezentând facturi neplătite din luna martie 2021 până în prezent. Primarul municipiului București, Nicușor Dan, este și președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov, organism care monitorizează compania municipală Termoenergetica S.A.”, precizează Prefectura Capitalei într-un comunicat.

Claudiu Crețu a atras atenția că nu este cazul ca instituțiile responsabile de rezolvarea problemei termoficării în București să se bazeze pe alternativa încălzirii populației cu sisteme electrice, deoarece ”rețeaua de electricitate nu ar rezista”. De asemenea, nici rețeaua de distribuție de gaze nu este pregătită să facă față unui consum generat de peste 500.000 de centrale individuale.

”În concluzie, prefectul Capitalei, Alexandra Vacaru, a dispus, prin atribuțiile legale, verificarea informațiilor expuse de directorul general al Termoenergetica, prin transmiterea unei adrese către Primăria Municipiului București”, anunță Prefectura.

”Totodată, în zilele următoare, voi avea discuții și cu reprezentanții Guvernului în vederea creării unui grup de lucru interinstituțional. Contextul epidemiologic actual impune abordări excepționale, iar populația Bucureștiului are nevoie acum de condiții sociale adaptate”, a declarat prefectul Capitalei, Alexandra Vacaru, președinte al Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!