19.7 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Energie – Traderii de petrol își vor reduce achizițiile din Rusia – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Marile firme de trading intenționează să își reducă achizițiile de țiței și combustibili de la companiile petroliere controlate de statul rus, începând din 15 mai, pentru a nu încălca sancțiunile impuse Rusiei de Uniunea Europeană, au declarat pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Cu toate acestea, companiile de trading au decis să își reducă achizițiile de la grupul energetic rus Rosneft în încercarea de a se conforma cu terminologia din actualele sancțiuni introduse de UE și care sunt destinate să limiteze accesul Rusiei la sistemul financiar internațional...

În consecință, traderii de petrol au decis să își reducă achizițiile pentru a se asigura că respectă sancțiunile începând cu 15 mai, când intră în vigoare cele mai recente restricții ale UE.

Marile firme de trading intenționează să își reducă achizițiile de țiței și combustibili de la companiile petroliere controlate de statul rus, începând din 15 mai, pentru a nu încălca sancțiunile impuse Rusiei de Uniunea Europeană, au declarat pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Deocamdată, UE nu a impus un embargou asupra importurilor de petrol din Rusia pentru că unele state, precum Germania, sunt puternic dependente de petrolul rusesc. Cu toate acestea, companiile de trading au decis să își reducă achizițiile de la grupul energetic rus Rosneft în încercarea de a se conforma cu terminologia din actualele sancțiuni introduse de UE și care sunt destinate să limiteze accesul Rusiei la sistemul financiar internațional, susțin sursele.

Termenii din sancțiunile UE oferă o excepție pentru achizițiile de petrol de la Rosneft sau Gazpromneft, care sunt considerate “strict necesare” pentru a asigura securitatea energetică a Europei, scrie Agerpres.

Potrivit surselor, traderii încearcă să înțeleagă care este sensul expresiei “strict necesare”. Ar putea viza o rafinărie de petrol care primește țiței din Rusia printr-un oleoduct captiv dar ar putea să nu acopere și achiziționarea și vânzarea de petrol rusesc prin intermediari. În consecință, traderii de petrol au decis să își reducă achizițiile pentru a se asigura că respectă sancțiunile începând cu 15 mai, când intră în vigoare cele mai recente restricții ale UE.

Firma Trafigura, un important cumpărător de petrol rusesc, a declarat pentru Reuters că “va respecta în totalitate sancțiunile în vigoare. Ne așteptăm ca volumele tranzacțiilor noastre să se reducă și mai mult începând din 15 mai”.

Vitoal, un alt mare cumpărător, nu a dorit să comenteze cu privire la termenul limită de 15 mai, dar anterior a spus că volumul tranzacțiilor cu petrol rusesc “se vor diminua semnificativ în al doilea trimestru pe măsură ce expiră actualele obligații contractuale”, urmând că înceteze să mai facă tranzacții cu petrol rusesc la finele lui 2022.

Războiul din Ucraina și sancțiunile internaționale impuse Rusiei au determinat deja mai mulți cumpărători occidentali de țiței rusesc, cum este Shell de exemplu, să înceteze să mai facă achiziții pe piața spot.

Companiile de rafinare din Europa sunt din ce în ce mai reticente la ideea de a procesa țiței din Rusia. Asta a perturbat exporturile Rusiei, chiar dacă achizițiile făcute de India și Turcia au compensat o parte din pierderi. În plus, vânzările către China continuă neîntrerupte.

Traderii de energie riscă amenzi și prejudicii de imagine de pe urma sancțiunilor occidentale. În plus, lipsa unui embargou clar complică încheierea contractelor existente.

“Toate companiile discută cu avocații lor cu privire la ceea ce pot face”, a declarat o sursă de la o mare firmă de trading. “Este neclar ce va însemna asta pentru întregul lanț de aprovizionare, pentru transportatori și companiile de asigurări. Acolo unde sunt incertitudini, companiile vor face un pas înapoi. Livrările de petrol rusesc vor fi reduse semnificativ în viitor”, a adăugat sursa.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!