5.8 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022

Energie – TRANZACŢIE IMPORTANTĂ ÎN SECTORUL ENERGETIC Termocentrala Mintia, vândută unei companii cu acţionari din Irak – 29.08.2022 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Potrivit investitorilor, sumele prevăzute pentru modernizarea şi dezvoltarea centralei Mintia în următorii ani se vor ridica la peste un miliard de euro şi vor include dezvoltarea capacităţii de producţie şi în acelaşi timp adaptarea la noile standarde europene pentru trecerea de la producţia de energie electrică din surse regenerabile...

"Este prima investiţie a grupului Mass în România şi cu siguranţă una dintre cele mai importante pentru dezvoltarea grupului nostru, care are misiunea de a deveni un exemplu la nivel global de generare de energie pentru oameni.

Investiţiile în modernizarea şi dezvoltarea centralei Mintia în următorii ani se vor ridica la peste 1 miliard de euro şi vor include dezvoltarea capacităţii de producţie şi în acelaşi timp adaptarea la noile standarde europene pentru trecerea de la producţia de energie electrică din surse regenerabile şi care să conducă la neutralitate climatică până în anul 2050"...

Termocentrala Mintia, obiectiv din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, complex aflat în insolvenţă, a fost cumpărată, prin licitaţie publică, de către compania Mass Global Energy Rom, filială a Mass Group Holding, unul dintre producătorii globali de energie. Licitaţia a avut loc la finalul săptămânii trecute, tranzacţia, în valoare de 91,23 milioane euro, fără TVA, fiind considerată una dintre cele mai importante din sectorul energetic românesc şi totodată una dintre cele mai mari tranzacţii din insolvenţă din ultimii ani din ţara noastră.

Anunţul privind vânzarea termocentralei Mintia a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a Prefecturii Hunedoara în aceeaşi zi, dată în care ministrul Virgil Popescu anunţa pe aceeaşi reţea de socializare că Ministerul Energiei va demara discuţiile cu Comisia Europeană pe legea decarbonizării, „pentru o nouă corelare necesară în actualul context de securitate”.

Având în vedere specificul Termocentralei Mintia, Ministerul Energiei, în calitate de acţionar, a impus mai multe condiţii investitorului cu scopul de a relansa producţia de energie în Mintia. De aceea, Mass Global Energy Rom are obligaţia ca până la 31 decembrie 2026 să finalizeze investiţia de realizare a unei capacităţi energetice noi cu o putere instalată de minimum 1290 MWH, din care minimum 800 MWH în bandă pe gaz şi energie regenerabilă.

Demararea investiţiilor va fi posibilă după acordarea de către autorităţi a avizelor şi autorizaţiilor necesare.

Potrivit investitorilor, sumele prevăzute pentru modernizarea şi dezvoltarea centralei Mintia în următorii ani se vor ridica la peste un miliard de euro şi vor include dezvoltarea capacităţii de producţie şi în acelaşi timp adaptarea la noile standarde europene pentru trecerea de la producţia de energie electrică din surse regenerabile.

„Este prima investiţie a grupului Mass în România şi cu siguranţă una dintre cele mai importante pentru dezvoltarea grupului nostru, care are misiunea de a deveni un exemplu la nivel global de generare de energie pentru oameni. Investiţiile în modernizarea şi dezvoltarea centralei Mintia în următorii ani se vor ridica la peste 1 miliard de euro şi vor include dezvoltarea capacităţii de producţie şi în acelaşi timp adaptarea la noile standarde europene pentru trecerea de la producţia de energie electrică din surse regenerabile şi care să conducă la neutralitate climatică până în anul 2050”, a declarat Ahmad Ismail Saleh, preşedinte al Mass Group Holding.

Mass Group Holding Ltd.(MGH) este o companie înregistrată în Insula Cayman/Marea Britanie, dar cu sediul central în Amman, Iordania, înfiinţată în 1994. Compania are 2500 angajaţi şi deţine capacităţi energetice de peste 8.600 MW. Grupul îşi concentrează activităţile în generarea de energie electrică, producţia de ciment şi producţia de fier şi oţel. În generarea de energie electrică are centrale care generează 8600 MW în modul BOO (Build, Operate & Own), din care 4500 MW în Bagdad, 4.000 MW în nordul Irakului (capacităţile din Irak produc energie electrică pe baza gazelor naturale) şi 100 MW în Iordania (unde este vorba despre energie eoliană; compania are 28 turbine eoliene, fiecare având o capacitate de 3,6 megawaţi). Compania mai produce anual 8 milioane tone de ciment şi 1,25 milioane tone de oţel.

Termocentrala Mintia asigura, până la închiderea ei, agentul termic necesar municipiului Deva, şi poate, potrivit declaraţiilor recente ale deputatului social-democrat Ilie Toma, vicepreşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii, să asigure peste 10% din necesarul de energie electrică al României, dacă s-ar investi în retehnologizarea acestui obiectiv. Termocentrala Mintia are cinci grupuri energetice, din care trei sunt funcţionale în orice moment.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.bursa.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!