4.1 C
București
miercuri, noiembrie 30, 2022

Energie – Turbulențele antrenate de alegerile din Brazilia aduc oportunitatea unui randament al dividendelor de peste 17% la gigantul petrolier Petrobras – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Anunțarea unui dividend  mare și a unui dividend special de către compania Petrobras Brasileiro nu a împiedicat un val de vânzări care a adus acțiunea societății petroliere la niveluri în care are un multiplu foarte atractiv...

Petrobras Brasileiro distribuie în următoarea jumătate de an 3 dividende al căror randament agregat este indicat de platforma Interactive Brokers la 17,6% pentru instrumentele de tip ADR listate la New York Stock Exchange și prin care investitorii pot realiza plasamente sub jurisdicție americană...

Primul dintre acestea are valoarea de 1,09489 dolari pe unitate și dată a plății pe 26 ianuarie, acestuia adăugându-i-se un dividend special de 0,200649 dolari pe unitate cu dată a plății 28 decembrie.

Anunțarea unui dividend  mare și a unui dividend special de către compania Petrobras Brasileiro nu a împiedicat un val de vânzări care a adus acțiunea societății petroliere la niveluri în care are un multiplu foarte atractiv, de doar 2,3.

Oportunitate de investiție la o companie cu capitalizare mare. Petrobras Brasileiro distribuie în următoarea jumătate de an 3 dividende al căror randament agregat este indicat de platforma Interactive Brokers la 17,6% pentru instrumentele de tip ADR listate la New York Stock Exchange și prin care investitorii pot realiza plasamente sub jurisdicție americană.

Compania a anunțat dividende inclusiv la începutul lunii noiembrie într-un efort de menținere a loialității investitorilor într-o perioadă de turbulențe politice pentru Brazilia. Pentru ADR-ul listat în SUA cu simbolul ADR, 2 dividende au ex-data pe 22 noiembrie și data de înregistrare 23 noiembrie. Primul dintre acestea are valoarea de 1,09489 dolari pe unitate și dată a plății pe 26 ianuarie, acestuia adăugându-i-se un dividend special de 0,200649 dolari pe unitate cu dată a plății 28 decembrie. O altă distribuție de 0,90 dolari pe unitate mai este programată cu dată a înregistrării pe 14 aprilie.

Returnările de cash poartă un randament neobișnuit pentru o companie de dimensiunea Petrobras și care a fost potențat de scăderi din această toamnă. În pofida veștilor pozitive care includ o creștere explozivă afișată în raportarea de la T3, la 46,1 miliarde reali brazilieni (9,22 miliarde dolari), a profitului, potrivit Market Watch, cotația a fost lovită de mediul de instabilitate politică din Brazilia, unde alegerile prezidențiale au fost contestate puternic și așteptările sunt negative pentru capitalul corporativ dinspre președintele socialist Lula da Silva.

Turbulențele antrenate de alegerile din Brazilia aduc oportunitatea unui randament al dividendelor de peste 17% la gigantul petrolier Petrobras

La nivelul de 11,35 dolari pentru instrumentul de tip ADR, Petrobras se tranzacționează la New York nu numai la o valoare la o cincime față de maximul din anul 2009, dar și la un nivel al indicatorului P/E de doar 2,3.

Compania a alimentat piața cu știri pozitive în etapa de neclaritate politică, inclusiv prin confirmarea unui nou zăcământ petrolier în zona Sepia. Societatea ar urma să aibă noi resurse de cash pentru acționari în cazul materializării vânzării operațiunilor din Argentinape care a anunțat-o la jumătatea lunii octombrie.

Companiile din America de Sud tind să se tranzacționeze cu discount pe piața americană din SUA, chiar și atunci când sunt în sectoare foarte atractive, tocmai urmare a riscurilor induse de politic și legislație. Spre exemplu, Vale SA din Brazilia, cel mai mare producător de minereu de fier și de nichel din lume, de asemenea cu exploatări de bauxită, mangan, potasiu și cobalt, are instrumentul de tip ADR listat la New York tranzacționat la un multiplu de 3,5. Qumica Y Minera din Chile, cel mai mare producător de litiu la nivel mondial, dar și furnizor de nutrienți pentru agricultură este evaluat de piața americană la un nivel al indicatorului P/E de 8,4.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!