0.4 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

Energie – UE A STABILIT PENTRU BLOCUL COMUNITAR Investiţiile în energie, finanţate din fondul de inovare şi din vânzarea licenţelor pentru emisiile de CO2 – 05.10.2022 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Miniştrii de Finanţe din UE au convenit, ieri, cum să finanţeze şi să aloce suma de 20 de miliarde de euro necesară pentru a sprijini în următorii ani reducerea dependenţei blocului comunitar de importurile de energie din Rusia...

"Am realizat un mare pas înainte în vederea întăririi autonomiei UE faţă de combustibilii fosili din Rusia", a afirmat ministrul ceh de Finanţe, Zbynek Stanjura, care a condus lucrările reuniunii.

La rândul său, vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a afirmat că "deciziile vor ajuta la îmbunătăţirea securităţii energetice a UE şi la rezolvarea problemelor legate de preţurile ridicate ale energiei prin investiţii rapide acolo unde contează cel mai mult".

Miniştrii de Finanţe din UE au convenit, ieri, cum să finanţeze şi să aloce suma de 20 de miliarde de euro necesară pentru a sprijini în următorii ani reducerea dependenţei blocului comunitar de importurile de energie din Rusia, transmite DPA.

„Am realizat un mare pas înainte în vederea întăririi autonomiei UE faţă de combustibilii fosili din Rusia”, a afirmat ministrul ceh de Finanţe, Zbynek Stanjura, care a condus lucrările reuniunii.

La rândul său, vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a afirmat că „deciziile vor ajuta la îmbunătăţirea securităţii energetice a UE şi la rezolvarea problemelor legate de preţurile ridicate ale energiei prin investiţii rapide acolo unde contează cel mai mult”.

Ieri, miniştrii de Finanţe din UE au convenit ca banii să fie obţinuţi din resursele fondului UE de inovare şi vânzarea către industrie a licenţelor pentru emisiile de dioxid de carbon. La alocarea banilor se va ţine cont, printre altele, de măsura în care statele membre UE sunt dependente de combustibilii fosili, se arată în comunicatul publicat după reuniunea de la Luxemburg a miniştrilor de Finanţe din UE, potrivit Agerpres.

Suma de 20 de miliarde de euro este parte a planului Comisiei de a obţine până la 300 de miliarde de euro în împrumuturi şi granturi pentru majorarea investiţiilor în energie regenerabilă, pentru atenuarea şocului provocat de preţurile ridicate ale energiei din UE, în urma invadării Ucrainei de către Rusia. O mare parte din sumă – până la 225 de miliarde de euro – ar urma să fie reprezentată de banii din fondul UE de redresare post-Covid care nu au fost revendicaţi, conform propunerii CE.

De asemenea, miniştrii de Finanţe din UE au analizat consecinţele economice ale războiului, în contextul inflaţiei record, şi sprijinul financiar pentru Ucraina.

Ieri, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret care declară în mod oficial ca „imposibilă” perspectiva oricăror negocieri între Kiev şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, dar lasă uşa deschisă pentru discuţii cu Rusia, conform Reuters.

Decretul oficializează comentariile făcute vineri de Zelenski după ce preşedintele rus a proclamat drept parte a Rusiei patru regiuni ucrainene ocupate, în ceea ce Kievul şi Occidentul au spus că este o farsă ilegitimă.

„Putin nu ştie ce sunt demnitatea şi onestitatea. Prin urmare, suntem dispuşi la un dialog cu Rusia, dar cu un alt preşedinte ale Rusiei”, a spus Zelenski vineri.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.bursa.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!