32.9 C
București
sâmbătă, august 13, 2022

Energie – UE ar putea introduce obligativitatea dotării clădirilor noi cu panouri solare – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: General

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -masuri, metode, obiective, strategii, idei, plan, cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Planul inițial al UE, conform căruia emisiile de carbon trebuiau reduse cu 55% până în 2030 comparativ cu nivelul lor din 1990, cerea o țintă de 40% pentru regenerabile.

Însă războiul din Ucraina a impulsionat Bruxelles-ul să încerce să obțină independența energetică de Rusia, care este responsabilă pentru 40% din necesarul de gaze al blocului comunitar și 20% din livrările de petrol.

Gospodăriile ar urma să plătească, în medie, 309 de euro pe an în plus conform planurilor Comisiei.

Toate clădirile noi din Uniunea Europeană (UE) sunt pregătite să fie prevăzute cu panouri solare pe acoperișuri, conform planurilor Comisiei Europene destinate accelerării dezvoltării energiilor regenerabile și înlocuirii gazelor și petrolului rusesc, informează Financial Times.

Una din propuneri este “introducerea obligativității de a avea instalații solare pe acoperișul tuturor noilor clădiri și al tuturor clădirilor existente cu performanțe energetice clasa D și peste”, scrie Agerpres.

Planul inițial al UE, conform căruia emisiile de carbon trebuiau reduse cu 55% până în 2030 comparativ cu nivelul lor din 1990, cerea o țintă de 40% pentru regenerabile. Însă războiul din Ucraina a impulsionat Bruxelles-ul să încerce să obțină independența energetică de Rusia, care este responsabilă pentru 40% din necesarul de gaze al blocului comunitar și 20% din livrările de petrol.

Documentul RepowerEU, care este posibil să sufere modificări înainte de a fi publicat miercuri, susține că energiile regenerabile sunt cea mai bună modalitate pentru a lupta cu schimbările climatice și a atinge independența energetică, împreună cu importurile de gaze lichefiate și hidrogenul generat din electricitate regenerabilă.

Gospodăriile ar urma să plătească, în medie, 309 de euro pe an în plus conform planurilor Comisiei.

“Costurile mai mari cu combustibilul și efortul suplimentar de a reduce consumul de gaze vor majora costurile pentru sistemul energetic cu aproape 10% până la 1.721 miliarde de euro pe an, în medie, în deceniul 2021-2030”, se precizează în documentul Comisiei citat de Financial Times.

De asemenea, Comisia vrea să urgenteze construcția de parcuri eoliene și fotovoltaice prin forțarea statelor membre să desemneze zone “prioritare” cu standarde de mediu mai relaxare și aprobare rapidă.

“Statele membre ar trebui să pună la punct scheme naționale de susținere pentru a asigura introducerea pe scară largă a panourilor solare pe clădiri. Acolo unde este cazul, acest efort ar trebui combinat cu renovarea acoperișurilor și introducerea de soluții de stocare a energiei și pompe de căldură. De asemenea, statele membre ar trebui să mobilizeze instalarea de echipamente solare pe toate clădirile publice care sunt adecvate pentru acestea, de la clădiri administrative și până la școli”, se precizează în documentul care ar urma să fie publicat miercuri de Comisia Europeană.

Multe din propunerile executivului comunitar vor avea nevoie de aprobarea guvernelor naționale și a Parlamentului European

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -idei, plan, strategii, dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!