26.8 C
București
miercuri, mai 25, 2022

Energie – ULTIMA ORĂ Conturile TMK Artrom au fost blocate de ANAF. Compania, cu peste 2.000 de angajați la Reșița și Slatina, a primit derogare pentru plata salariilor, furnizorilor și instituțiilor de credit – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

TMK deține în România producătorul de țevi TMK Artrom Slatina, cu peste 1.400 de angajați în 2020, și producătorul de oțel TMK din Reșița, cu peste 740 de angajați.

În urmă cu două săptămâni, Profit.ro a anunțat că miliardarul rus Dmitri Pumpianski, care în România deține TMK Slatina și Reșița, cu peste 2.000 de angajați, inclus de UE pe lista sancțiunilor.

Ulterior, sindicaliștii au susținut că societatea TMK-Artrom ar fi ieșit din rândul companiilor supuse sancțiunilor, deoarece Dimitri Pumpianski a demisionat din calitățile sale de administrator și și-a transferat acțiunile de la compania din Cipru care deține grupul TMK către persoane nesancționate...

ANAF a înghețat fondurile și resursele economice ale entităților TMK ARTROM SA, TMK ASSETS SRL și TMK EUROPE GMBH, controlate în mod indirect prin intermediul entității TMK STEEL HOLDING UNITED (CY), de către o persoana fizică aflată pe lista de sancțiuni dispuse la nivelul Uniunii Europene. TMK deține în România producătorul de țevi TMK Artrom Slatina, cu peste 1.400 de angajați în 2020, și producătorul de oțel TMK din Reșița, cu peste 740 de angajați. Totodată, la solicitarea SC TMK Artrom SA a fost acordată derogare pentru efectuarea de plăți esențiale pentru continuarea activității comerciale a societății, respectiv plata drepturilor salariale ale angajaților, plăți către furnizori și instituții de credit.

În urmă cu două săptămâni, Profit.ro a anunțat că miliardarul rus Dmitri Pumpianski, care în România deține TMK Slatina și Reșița, cu peste 2.000 de angajați, inclus de UE pe lista sancțiunilor.

Ulterior, sindicaliștii au susținut că societatea TMK-Artrom ar fi ieșit din rândul companiilor supuse sancțiunilor, deoarece Dimitri Pumpianski a demisionat din calitățile sale de administrator și și-a transferat acțiunile de la compania din Cipru care deține grupul TMK către persoane nesancționate.

Totuși, în urmă cu o săptămână, președintele filialei Olt a CNS Cartel Alfa, Cristel Ioțu, a declarat că plata salariilor pentru cei 2.400 de angajați ai TMK-Artrom a fost întârziată din cauza blocării conturilor companiei în contextul sancțiunilor împotriva unor oameni de afaceri din Rusia iar sindicaliștii susțin că vor declanșa proteste în stradă dacă salariații nu vor primi banii până vineri. Sindicalistul a explicat că societatea TMK-Artrom (producător de țevi metalice) a fost în imposibilitatea de a plăti salariile angajaților români (2.400 de persoane) de la Slatina și Reșița, pe 15 martie, precum și a efectua orice alte plăți, deoarece pe 10 martie conturile bancare ale companiei au fost blocate.

Măsurile luate acum vizează disponibilitățile aflate în conturile bancare precum și orice alte fonduri sau resurse economice.

“ANAF a pus în aplicare  prevederile art. 2 alin. (1) din Regulamentul (UE) nr.269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei pentru entitățile TMK ARTROM SA, TMK ASSETS SRL și TMK EUROPE GMBH, controlate în mod indirect prin intermediul entității TMK STEEL HOLDING UNITED (CY), de către o persoana fizică aflată pe lista de sancțiuni dispuse la nivelul Uniunii Europene. În conformitate cu Regulamentul UE nr. 269/2014,  se îngheață toate fondurile și resursele economice care aparțin, se află în proprietate ori posesia sau sunt controlate de orice persoană fizică sau juridică, entitate sau organism sau de persoane fizice sau juridice, entități sau organisme asociate acestora, astfel cum figurează în Anexa I”, conform ANAF.

Măsurile luate vizează disponibilitățile aflate în conturile bancare precum și orice alte fonduri sau resurse economice.

Totodată, la solicitarea SC TMK ARTROM SA a fost acordată derogarea prevăzută la art. 6 alin. (1) lit. a și b din Regulamentul (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei pentru efectuarea de plăți esențiale pentru continuarea activității comerciale a societății, respectiv plata drepturilor salariale ale angajaților, plăți către furnizori și instituții de credit. Plățile sunt autorizate cu condiția ca destinatarii acestora să nu figureze în lista din Anexa I la Regulamentul (UE) nr. 269/2014, cu modificările și completările ulterioare.

Măsuri similare de derogare au fost adoptate și în alte state membre UE.

În martie, Consiliul Uniunii Europene a adăugat pe lista sa de sancțiuni 146 de membri ai Consiliului Federației (Senatul Rusiei) și 14 oameni de afaceri. Printre aceste persoane se află și Dmitri Pumpianski, Președintele Consiliului de Administrație al PJSC Pipe Metallurgical Company (TMK), precum și membrii familiei acestuia.

Producătorul de țevi TMK Artrom Slatina a avut, în 2020, afaceri de 1 miliard lei și a prezentat o pierdere de 79,5 milioane lei, cu peste 1.400 de angajați.

TMK mai deține în România și producătorul de oțel TMK din Reșița, în 2020 cu afaceri de aprope 500 milioane lei și peste 740 de angajați.

Sancțiuni aplicate și Aeroflot

În urmă cu o săptămână, pe 17 martie, ANAF a blocat conturile reprezentanței din România a companiei aeriene ruse Aeroflot, companie în cadrul căreia au funcții de conducere Vitaly Gennadyevich Savelyev, Igorevich Poluboyarinov și Sergey Viktorovich Chemezov, persoane aflate pe lista de sancțiuni a UE. Decizia presupune blocarea a trei conturi pe care compania le are la banca Raiffeisen.

Aeroflot este cea mai mare companie aeriană din Rusia, fiind controlată de stat. Federația Rusă are 57,3% din acțiunile companiei.

Vitaly Gennadyevich Savelyev este în prezent ministrul al Transporturilor și fost președinte al Aeroflot. Igorevich Poluboyarinov este directorul general al Aeroflot. Sergey Viktorovich Chemezov este un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, om de afaceri și membru al conducerii Aeroflot.

ULTIMA ORĂ Conturile TMK Artrom au fost blocate de ANAF. Compania, cu peste 2.000 de angajați la Reșița și Slatina, a primit derogare pentru plata salariilor, furnizorilor și instituțiilor de credit

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!