27.2 C
București
miercuri, iulie 6, 2022

Energie – Un ex-consilier al foștilor premieri Radu Vasile și Adrian Năstase și unul al actualului prim-ministru Nicolae Ciucă au fost propuși de Guvern administratori provizorii la Transgaz – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Afacerile Trencadis au crescut ușor în 2021, la aproape 100 milioane lei.

Pierderile Vodafone în România s-au dublat și au depășit 400 milioane de lei, o premieră pentru exercițiile financiare aferente ultimilor 13 ani.

Una dintre propuneri este Petrișor Peiu, care i-a consiliat pe Radu Vasile și Adrian Năstase și a fost subsecretar de stat pe probleme economice în Guvern în prima parte a anilor 2000.

Un ex-consilier al foștilor premieri Radu Vasile și Adrian Năstase și unul actual, al prim-ministrului în funcție Nicolae Ciucă, au fost propuși de Secretariatul General al Guvernului (SGG) pentru poziții de administratori provizorii ai Transgaz, operatorul sistemului național de trasport al gazelor naturale controlat de stat prin SGG.

Una dintre propuneri este Petrișor Peiu, care i-a consiliat pe Radu Vasile și Adrian Năstase și a fost subsecretar de stat pe probleme economice în Guvern în prima parte a anilor 2000.

Între 2004 și 2005 a fost director executiv la firma Centrul pentru Servicii în Radiocomunicații SRL, printre asociații căreia s-a numărat și Bogdan Chirieac, acum analist politic și proprietar al publicației online DCNews. Din 2020 și până de curând, potrivit  CV-ului său, Peiu a fost coordonator de programe economice în trustul Realitatea Media.

De-a lungul anilor, Petrișor Peiu a făcut parte din Consiliile de Administrație ale Romtelecom, Sidex Galați (la care a fost și președinte), Omniasig și Electroputere Craiova.

Peiu este de mulți ani inginer-doctor, asistent universitar la Politehnică, precum și editorialist colaborator la mai multe publicații.

Pentru poziția de administrator provizoriu la Transgaz a fost propus și Gheorghiță Agafiței, consilier la Cancelaria prim-ministrului în funcție, care i-a fost consilier premierului Nicolae Ciucă și în mandatul de ministru al Apărării al acestuia. Agafiței a mai fost director general și director general adjunct la ADP Sector 5, președinte al CA-ului Romaero, consilier al vicepremierului tehnocrat Costin Borc, director general în Ministerul Transporturilor, șef Serviciu Control și Antifraudă la Agenția Domeniilor Statului sau brand manager la Procter&Gamble.

A treia propunere este Csaba Orosz, care este și în prezent membru al CA-ului Transgaz.

Compania și-a majorat profitul net în primul trimestru al acestui an cu 67%, la 258 milioane lei, în principal ca urmare a reducerii cheltuielilor pe seama diminuării ajustărilor cu deprecierea activelor curente și a creșterii veniturilor financiare pe seama înregistrării actualizării valorii activelor reglementate cu rata inflației. Veniturile operaționale ale Transgaz au rămas constante, la 457 milioane lei, celei din transportul intern scăzând cu 2%, la 411 milioane lei, iar cele din transportul internațional majorându-se cu 9%, la 11,25 milioane lei.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!