19 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022

Energie – Uzina Ford din Craiova va lansa, anul viitor, producția a trei noi modele – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

Uzina din Craiova se pregătește să lanseze în 2023, respectiv 2024, producția a trei noi modele: Ford Transit Courier și Ford Tourneo Courier (ambele produse în variante electrice și pe combustie internă), precum și Ford Puma complet electric.

Pe 14 martie, compania Ford a anunțat că joint-venture-ul Ford Otosan va prelua uzina Ford din Craiova, începând cu al treilea trimestru din 2022, în urma unui transfer de proprietate.

Ford a declarat că a investit aproximativ 2 miliarde de euro la Craiova, că a produs un milion de vehicule și peste 1,5 milioane de motoare de la preluarea acesteia în 2008.

mai 13, 2022, 1:21PM GMT+0200
|
0 views

Amelia Turp
Actualitate
I write about real estate, constructions, transportation, health, and sometimes about the business of textiles and fashion. Got any news tips? Drop me an email at amelia.turp@forbes.ro.

Josephine Payne, președinte Ford România, a declarat că Ford Craiova trece prin cea mai bună perioadă, în ciuda dificultăților legate de semiconductori și de războiul din Ucraina, și că pregătește tranziția spre electrificare.

Declarația a fost făcută în contextul vizitei Ministrului Economiei, Florin Spătaru, în județul Dolj. Acesta s-a întâlnit cu conducerea companiei pentru a discuta despre soluțiile pe care industria auto le poate implementa pentru a depăși criza semiconductorilor şi dependența de materiale critice în Europa, precum și despre oportunitățile pe care le oferă tranziția către electromobilitate.

„Procesul de transfer al proprietății de la Ford la Ford Otosan este în curs de desfășurare și ne așteptăm ca acesta să fie finalizat în al treilea trimestru”, a declarat Josephine Payne.

Uzina din Craiova se pregătește să lanseze în 2023, respectiv 2024, producția a trei noi modele: Ford Transit Courier și Ford Tourneo Courier (ambele produse în variante electrice și pe combustie internă), precum și  Ford Puma complet electric. 

Pe 14 martie, compania Ford a anunțat că ​joint-venture-ul Ford Otosan va prelua uzina Ford din Craiova, începând cu al treilea trimestru din 2022, în urma unui transfer de proprietate.

Ford a declarat că a investit aproximativ 2 miliarde de euro la Craiova, că a produs un milion de vehicule și peste 1,5 milioane de motoare de la preluarea acesteia în 2008.

În prezent, fabrica produce în paralel modelul Puma, modelul EcoSport, dar și motorul de 1.0 l EcoBoost. Ford a anunțat în martie că producția SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport se va încheia până la finalul acestui an, deoarece fabrica de la Craiova se va concentra tot mai mult pe producția de vehicule comerciale și electrice.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.forbes.ro).

Accesați aici articolul integral !

spot_img

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!