2.5 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

Energie – Vast Resources a vândut acțiuni cu discount pentru susținerea operațiunilor din România, după probleme cu livrarea concentratului extras la Băița – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Vast Resources a lansat, recent, un plasament de acțiuni în valoare de 665.000 de lire sterline (aproximativ 743.000 euro) la un preț de 40 pence/acțiune.

Mina polimetalică Băița Plai și-a majorat producția de concentrat de cupru cu 17% în trimestrul al doilea, de la 229 tone în primul trimestru la 268,8 tone.

Compania a finalizat, recent, instalarea celui de-al doilea circuit de măcinare la uzina de preparare de la Băița, operațiune în urma căreia și-a dublat capacitatea de procesare a minereurilor, de la 7.000 de tone/lună la 14.000 de tone.

Compania britanică Vast Resources, proprietarul minei polimetalice Băița Plai, din județul Bihor, a atras noi fonduri de la investitori pentru finanțarea operațiunilor pe termen scurt, după ce a fost nevoită să amâne exporturile de concentrat de cupru din România, pe fondul indisponibilității mijloacelor de transport.

Vast Resources a lansat, recent, un plasament de acțiuni în valoare de 665.000 de lire sterline (aproximativ 743.000 euro) la un preț de 40 pence/acțiune. Acțiunile au fost vândute cu un discount de 24,5% față de prețul la care se tranzacționau înaintea operațiunii.

Fondurile vor fi folosite pentru finanțarea activității companiei în următoarele săptămâni, “ca urmare a unei întârzieri în exportul ultimei sale încărcături de concentrat, din cauza indisponibilității transportului, precum și a faptului că producția subterană va începe să crească mai târziu în trimestrul al treilea decât era anticipat inițial, rezultând o cerință de capital de lucru suplimentar”, potrivit Vast Resources.

Vast Resources se așteaptă ca următorul transport de concentrat să plece de la Băița în prima jumătate a lunii octombrie. “De asemenea, se așteaptă ca volumele de vânzări să continue să crească începând cu luna octombrie, ca urmare a majorării producției subterane”, precizează compania.

Vast Resources a încheiat un acord de vânzare cu elvețienii de la Mercuria Energy Trading pentru concentratul de cupru extras la Băița.

Mina polimetalică Băița Plai și-a majorat producția de concentrat de cupru cu 17% în trimestrul al doilea, de la 229 tone în primul trimestru la 268,8 tone.

Compania a finalizat, recent, instalarea celui de-al doilea circuit de măcinare la uzina de preparare de la Băița, operațiune în urma căreia și-a dublat capacitatea de procesare a minereurilor, de la 7.000 de tone/lună la 14.000 de tone.

De asemenea, britanicii au anunțat lansarea producției de concentrat de molibden la Băița, după instalarea unui circuit dedicat de flotație.  

Vast Resources a intrat pe piața locală în 2014, prin achiziția unei participații inițiale de 80% la mina polimetalică de la Băița Plai, repusă în funcțiune în 2020.

Compania și-a majorat ulterior deținerea la 100%, în schimbul sumei de 4,84 milioane de lire sterline (circa 6,4 milioane dolari) în acțiuni proprii.

Mina Băița Plai a fost estimată la 70 milioane de dolari în cadrul unei evaluării efectuate de directorii independenți ai Vast Resources.

Vast Resources operează în România și mina polimetalică Mănăila, din județul Suceava și are în plan dezvoltarea unei noi cariere polimetalice la Cârlibaba, în apropiere de mina de la Mănăila, perimetru pentru care a primit licența de exploatare în iulie 2020.

Tot în apropiere de Mănăila, Vast Resources mai deține două concesiuni, respectiv Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră, unde a fost indentificată prezența unor depozite de cupru și aur.

De asemenea, compania deține și o participație de 29% din perimetrul Geamăna-Colții Lazărului, situat în apropiere de Baia de Arieș și de Roșia Montană.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!