2.3 C
București
vineri, ianuarie 28, 2022

Energie – Vedeta anului în energie: România ajunge la o comunitate de 15.000 de prosumatori. Peste 400 de companii au decis să devină şi producătoare de energie – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

♦ Estimările oficiale arată că anul viitor comunitatea consumatorilor de energie care vor deveni producători ar putea ajunge la 30.000 de membri ♦ La începutul lui 2021, prosumatorii erau un club exclusivist cu numai 1.700 de reprezentanţi... Datele oficiale arată că până la finalul acestui an, România ar putea ajunge la o comunitate de prosumatori, termenul asociat consumatorilor de energie care devin producători, de 15.000 de membri, saltul fiind spectaculos în comparaţie cu cei 1.700 de prosumatori care existau în februarie, în România. Datele oficiale arată că la începutul lunii noiembrie erau înregistraţi 12.538 de prosumatori la nivel naţional, cei mai mulţi în zona Olteniei, conectaţi la reţeaua Distribuţie Energie Oltenia (20,5%)... „Având în vedere noul program AFM Casa Verde Fotovoltaice 2021, în ipoteza menţinerii trendului de creştere înregistrat în anul 2021 a numărului de prosumatori, se prognozează pentru finalul anului 2022 existenţa a cca...

♦ Estimările oficiale arată că anul viitor comunitatea consumatorilor de energie care vor deveni producători ar putea ajunge la 30.000 de membri ♦ La începutul lui 2021, prosumatorii erau un club exclusivist cu numai 1.700 de reprezentanţi.

Scumpirea accelerată a energiei electrice i-a determinat pe mulţi consumatori să facă pasul spre zona de producţie, programele gvernamentele şi fondurile europene dispo­nibile pentru aceste proiecte oferind un impuls suplimentar. Datele oficiale arată că până la finalul acestui an, România ar putea ajunge la o comunitate de prosumatori, termenul asociat consumatorilor de energie care devin producători, de 15.000 de membri, saltul fiind spectaculos în comparaţie cu cei 1.700 de prosumatori care existau în februa­rie, în România. Această tendinţă devine una dintre cele mai importante la nivelul secto­rului energetic local, toate estimările indicând o creştere accelerată a numărului de pro­sumatori şi în anii următori. În total, în România sunt circa 9,6 milioane de con­sumatori de energie.

„Se estimează ca la finalul anului 2021 să fie înregistraţi un număr de circa 15.230 prosumatori“, spun reprezetanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Datele oficiale arată că la începutul lunii noiembrie erau înregistraţi 12.538 de prosumatori la nivel naţional, cei mai mulţi în zona Olteniei, conectaţi la reţeaua Distribuţie Energie Oltenia (20,5%).

Din cei 12.538 de prosumatori de la începutul lunii noiembrie, 430 erau operatori economici. Nu doar la nivel de capacitate mică se vede tendinţa consumatorilor de a deveni prodcători de energie, entităţi industriale semnificative anunţându-şi planurile de investiţii ca măsură de protecţie faţă de scumpirea energiei.

„Având în vedere noul program AFM Casa Verde Fotovoltaice 2021, în ipoteza menţinerii trendului de creştere înregistrat în anul 2021 a numărului de prosumatori, se prognozează pentru finalul anului 2022 existenţa a cca. 30.000 prosumatori“, au mai precizat reprezentanţii ANRE.

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!