3.9 C
București
marți, noiembrie 30, 2021

Energie – Volkswagen investește într-un fond de transformare energetică susținut de UE – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... Grupul auto german Volkswagen a decis să își extindă strategia verde prin investiții într-un fond de transformare energetică susținut de Uniunea Europeană, în ideea de a sprijini în comun firmele de tehnologie care activează în domeniul transformării energetice... Cel mai mare constructor auto european, care s-a angajat să ajungă la neutralitate climatică până în 2050, a informat miercuri că a încheiat un parteneriat strategic cu EIT InnoEnergy și va deveni acționar la acest fond susținut de UE... Această decizie este în linie cu alte măsuri adoptate de Volkswagen, care în luna septembrie a dezvăluit propriul său fond de tip venture capital, cu resurse în valoare de 300 de milioane de euro... Volkswagen vrea să devină cel mai mare furnizor mondial de vehicule electrice la mijlocul acestui deceniu și în acest sens a dezvăluit o strategie care prevede construcția a șase fabrici de celule de baterii pentru vehiculele electrice în Europa până la finele acestui deceniu..

Grupul auto german Volkswagen a decis să își extindă strategia verde prin investiții într-un fond de transformare energetică susținut de Uniunea Europeană, în ideea de a sprijini în comun firmele de tehnologie care activează în domeniul transformării energetice, informează Reuters.

Cel mai mare constructor auto european, care s-a angajat să ajungă la neutralitate climatică până în 2050, a informat miercuri că a încheiat un parteneriat strategic cu EIT InnoEnergy și va deveni acționar la acest fond susținut de UE, scrie Agerpres.

Această decizie este în linie cu alte măsuri adoptate de Volkswagen, care în luna septembrie a dezvăluit propriul său fond de tip venture capital, cu resurse în valoare de 300 de milioane de euro, care va investi în proiecte de decarbonizare și start-up-uri din acest domeniu.

“Ideea este simplă, să utilizăm InnoEnergy ca o modalitate suplimentară pentru a găsi firme interesante și să le sprijinim în extinderea modelelor lor de business”, a declarat directorul pentru M&A de la Volkswagen, Jens Wiese.

Volkswagen vrea să devină cel mai mare furnizor mondial de vehicule electrice la mijlocul acestui deceniu și în acest sens a dezvăluit o strategie care prevede construcția a șase fabrici de celule de baterii pentru vehiculele electrice în Europa până la finele acestui deceniu.

Susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), o inițiativă a Uniunii Europene (UE), EIT InnoEnergy finanțează start-up-uri și companii care sunt active în domeniul tranziției energetice spre decarbonizare. EIT InnoEnergy a investit deja 560 milioane de euro și deține participații la aproximativ 300 de societăți, inclusiv producătorul suedez de celule de baterii Northvolt, producătorul de oțel ecologic H2 Green Steel și producătorul de litiu Vulcan Energy Resources.

Volkswagen nu a dezvăluit miercuri care este valoarea investiției sale și nici care este participația pe care o va controla la EIT InnoEnergy, fond care mai numără printre acționari companii precum Schneider Electric, TotalEnergies, Engie și EDF. Însă, grupul auto german are participații la unele companii susținute de EIT InnoEnergy, precum Northvolt și H2 Green Steel. A

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!