7 C
București
marți, martie 28, 2023

Fonduri Europene – 500 de milioane de euro, fonduri europene virate în conturile fermierilor și nu numai – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Fermierii, procesatorii și autoritățile publice au primit în ultimul an, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), o sumă ce se ridică la 500 de milioane de euro.

Într-un anunț făcut public pe pagina oficială de Facebook, reprezentanții AFIR spun că banii reprezintă fonduri europene provenite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), care depășesc ținta de absorbție stabilită pentru acest an.

Totodată, din 2015 până în prezent, AFIR a efectuat o valoare totală a plăților de 8,94 miliarde de euro.

Fonduri europene în conturile beneficiarilor din sectorul agricol. Fermierii, procesatorii și autoritățile publice au primit în ultimul an, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), o sumă ce se ridică la 500 de milioane de euro.

Într-un anunț făcut public pe pagina oficială de Facebook, reprezentanții AFIR spun că banii reprezintă fonduri europene provenite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), care depășesc ținta de absorbție stabilită pentru acest an. Totodată, din 2015 până în prezent, AFIR a efectuat o valoare totală a plăților de 8,94 miliarde de euro.

”AFIR a plătit în perioada 16 octombrie 2021 – 15 octombrie 2022 fermierilor, procesatorilor, antreprenorilor și autorităților publice locale 500 de milioane de euro, fonduri europene provenite din FEADR, depășind ținta de absorbție stabilită pentru acest an financiar. Totodată, reamintim că cu lansarea PNDR, în 2015 și până în prezent (perioada de tranziție fiind inclusă), AFIR a primit în total 108.444 de solicitări de finanțare în valoare de aproximativ 12,3 miliarde de euro și a încheiat 84.750 de contracte de finanțare însumând peste 6,4 miliarde de euro. Valoarea totală a plăților efectuate de către AFIR este de 8,94 miliarde de euro, până la acest moment. Menționăm faptul că AFIR va putea efectua plăți către beneficiarii Programului, până la finele anului 2025”, se arată în informarea postată.

La rândul său, directorul general al AFIR, George Chiriță, este de părere că rezultatele certifică profesionalismul de care AFIR a dat dovadă în toți anii de funcționare, dar a apreciat și rolul beneficiarilor în realizarea investițiilor și creșterea satului românesc.

”Este un rezultat care certifică încă o dată capacitatea profesională și excelența pe care Agenția a atins-o în cei 22 de ani de funcționare. Pe lângă dedicarea experților Agenției, trebuie să mulțumesc și beneficiarilor noștri pentru colaborarea avută în realizarea investițiilor pe care ei le realizează pentru creșterea agriculturii și a satului românesc”, a arătat directorul general al AFIR, George Chiriță.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!