1.9 C
București
marți, ianuarie 25, 2022

Fonduri Europene – 74 milioane euro, cel mai mare IPO al unei companii antreprenoriale pe piața de capital din România – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -spot_img

Sumarizare automata

... ; ; ; O companie românească s-a listat luni la Bursa de Valori București în urma unei oferte publice inițiale (IPO) în care a vândut acțiuni de 367 milioane lei (74 milioane euro)... Compania va folosi cea mai mare parte a fondurilor pentru achiziționarea de companii care dețin branduri importante pe piața bunurilor de larg consum și ale unor companii de distribuție cu portofolii de produse complementare..

;
;
;

O companie românească s-a listat luni la Bursa de Valori București în urma unei oferte publice inițiale (IPO) în care a vândut acțiuni de 367 milioane lei (74 milioane euro), acesta fiind cel mai mare IPO reușit de o companie antreprenorială pe piața de capital din România – a informat BVB, într-un comunicat.

Compania românească Aquila este considerată cel mai mare jucător de la noi de pe piața de distribuție a bunurilor de larg consum, cu peste 26 de ani de experiență.

Firma a debutat pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București (BVB) sub simbolul bursier AQ. Aquila este a 20-a companie listată anul acesta la Bursă, respectiv a treia pe Piața Reglementată.

„Din poziția de lider al pieței distribuției, vrem să fructificăm inteligent oportunitățile oferite de piață, de aceea veniturile obținute în urma ofertei de acțiuni vor fi utilizate pentru creștere, consolidare și digitalizare. Vom putea astfel să creștem calitatea serviciilor oferite clienților, mări volumul și gama de produse distribuite, aducând astfel valoare acționarilor noștri”, a declarat Jean Dumitrescu, director Relații cu Investitorii, Aquila.

Aquila a derulat oferta publică pentru majorarea capitalului social în perioada 8 – 16 noiembrie prin care a vândut 66.666.800 acțiuni noi la un preț de 5,5 lei/acțiune, atât investitorilor instituționali cât și celor de retail. Compania va folosi cea mai mare parte a fondurilor pentru achiziționarea de companii care dețin branduri importante pe piața bunurilor de larg consum și ale unor companii de distribuție cu portofolii de produse complementare. De asemenea, o parte din fonduri vor asigura capitalul de lucru, digitalizarea operațiunilor, creșterea trasabilității și productivității și dezvoltarea brandurilor proprii.

Mai multe detalii aici


;
;
;

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.finantare.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Urmareste-ți competitia in social media!